Lángok

2023.03.20. 20:26

Szabadtéri tüzek pusztítottak Hevesben

A hétvégén 17 segélyhívás érkezett a katasztrófavédelem Heves vármegyei műveletirányítási központjába. A 15 tűzesetet és 1 műszaki mentést összesen 17 hivatásos és 1 önkormányzati tűzoltóegység kezelte. A beavatkozást igénylő esetek mellett 1 téves jelzés is érkezett az ügyeletre.

HEOL

Hevesi tűz oltásának egy pillanata

Forrás: Tóth Zoltán/Hevesi KVŐ

Szombaton és vasárnap vármegyénk tűzoltói 12 alkalommal vonultak szabadtéren keletkezett tűzesetekhez. Erdőtelken, Csányban, Tarnabodon, Tarnazsadányban, Turán, illetve Gyöngyös, Feldebrő, Heves, Szúcs és Kál határában gyulladt meg elszáradt fű és nádas. Legnagyobb területen, két hektáron Heves határában pusztítottak a lángok, Turán a zöldhulladék-égetés közben elterjedt tűz pedig egy konténerházat is veszélyeztetett. Feldebrőn egy kidöntött fa villanyvezetéket szakított el, a vezeték az alatta lévő száraz növényzetet száz négyzetméteren meggyújtotta. A tűzoltók kéziszerszámokkal, illetve vízsugárral oltották el a lángokat. Mindezt Nagy Csaba vármegyei katasztrófavédelmi szóvivő közölte portálunkkal, majd néhány esetet részletezett is.

Szombati kiemelt események:

Délelőtt egy lakóház konyhájában kettő, illetve a gondozatlan kertben háromszáz négyzetméteren keletkezett tűz Erdőtelken, az Arany János úton. A hevesi és a füzesabonyi hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a lakó az ingatlanban eloltotta a lángokat. Az egységek a konyhából kihoztak egy gázpalackot, melyet visszahűtöttek, az égő, elszáradt növényzetet pedig kéziszerszámokkal eloltották. A tűzben senki nem sérült meg.

Délután Egerben a Grónay Sándor utcában egy társasház erkélyén dohányzás miatt gyulladt ki egy műanyag vödör. A ház lakója a tüzet eloltotta, az eset során személyi sérülés nem történt.

Vasárnapi kiemelt események:

Délelőtt a hevesi hivatásos tűzoltók városukban létrát és csáklyákat használva egy macskát mentettek egy tizenöt méter magas fáról.

Kazánházban tárolt papírhulladék gyulladt meg egy családi ház földszintjén délelőtt Hatvanban, a Balassi Bálint úton. A város hivatásos tűzoltói két gépjárművel vonultak az esethez, vízsugárral avatkoztak be és fékezték meg a lángokat. A tűzben senki nem sérült meg, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség - ismertette a szóvivő.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában