Garázdaság

2023.03.29. 10:21

Verekedett a nyakmasszírozó miatt: pénzbüntetést kapott az egri szállodában garázdálkodó férfi

Az eset kapcsán büntetőeljárás indult, melynek keretében a rendőrség lefolytatta a szükséges bizonyítást, az Egri Járási Ügyészség pedig bíróság elé állította a bűncselekményt elkövető 53 éves budapesti férfit.

HEOL

Ebben a medencében történt a verekedés

Forrás: Egri Járási Ügyészség

A megállapított tényállás szerint a gyanúsított – barátnője társaságában – egy januári szombaton az egyik egri hotel wellness részlegének élménymedencéjében pihent, amikor egy család telepedett melléjük, amelynek hölgytagja a masszírozó vízsugárhoz lépett, és miközben azt használta, a testén megtörő vízsugárral lefröcskölte a vízben ejtőző párt. Ebből vita támadt, aminek során a lefröcskölt férfi a medencében ököllel megütötte a vele szembe került családfőt, majd megpróbált távozni. Amikor a sértett figyelmeztette, hogy az eset miatt rendőrt hívtak a helyszínre, a terhelt újabb ütést mért a vétlen vendégre. A bántalmazás következtében a sértett könnyű sérüléseket szenvedett. Mindezt dr. Konkoly Thege László sajtószóvivő ügyész közölte portálunkkal.

Az elkövető cselekménye alkalmas volt arra, hogy a fürdőben tartózkodók körében riadalmat, illetve megbotránkozást keltsen - folytatta a szakember, majd hozzátette, az ügyészség garázdaság vétségével és könnyű testi sértés vétségével vádolta a verekedőt.

A tárgyaláson az ügyész jóvátételi munka kiszabására és pártfogó felügyelet elrendelésére tett indítványt. A bíróság azonban elégségesnek látta pénzbüntetés kiszabását, tekintettel a vádlott beismerésére és az általa tanúsított megbánó magatartásra is. Mivel a bírói döntés ellen mind az ügyész, mind a terhelt fellebbezést jelentett be, az ügy a törvényszéken, másodfokon fejeződik majd be - zárta szavait dr. Konkoly Thege László.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában