Ezt nem ússza meg

2023.04.06. 07:00

Fejszével és késsel fenyegette az intézkedő rendőröket az agresszív egri járásbeli férfi

Hozzátartozója hívott rendőröket P. L. vádlottra, aki az intézkedő hivatalos személyekkel is mindvégig agresszíven viselkedett. Egyebek között fejszével és késsel is fenyegetőzött. Büntetőeljárás, majd vádemelés lett az ügyből, amelyben a bíróság a héten tartott előkészítő ülést.

S. S.

– Az Egri Járásbíróságon hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt folyamatban lévő büntetőeljárásban a bíróság kedden előkészítő ülést tartott, s a vádlott bűnösséget beismerő nyilatkozatát nem fogadta el – közölte portálunkkal Hoszné dr. Nagy Tímea bíró. Az Egri Törvényszék sajtószóvivője elmondta azt is, hogy a járásbíróság az ügyet tárgyalásra utalta, amelyen további bizonyítási cselekményeket foganatosít majd.

Az Egri Járási Ügyészség vádiratában foglaltak szerint a terhelt hozzátartozója  2020. decemberében hívott rendőröket. A vádlott az intézkedés során végig agresszív magatartást tanúsított. Már az intézkedés megkezdését megelőzően, bent a lakásban hangosan kiabált, trágár szavakkal illette az intézkedő rendőröket, veréssel fenyegette őket.

P. L. azonban ennyivel nem érte be – derül ki a váddokumentumból: az udvaron támadólag lépett fel a rendőrökkel szemben, kezébe vett egy fejszét, és azt csak többszöri felszólításra után tette le. A terhelt ezt követően bement az ingatlanba, annak a bejárati ajtaját pedig magára zárta. A történet úgy bonyolódott tovább, hogy a vádlott az ingatlant többszöri felszólításra sem nyitotta ki, majd magához vett egy megközelítően 15 centiméter pengehosszúságú kést, amivel hadonászott, illetve szúró mozdulatokat tett.

Miután az intézkedő rendőrök bejutottak az ingatlanba a vádlott ütésre emelte a kezeit, majd jobb, aztán a bal – ökölbe szorított – kezével megpróbálta megütni az egyik rendőrt, aki elhajolt az ütések elől. Az intézkedő rendőrök ezt követően vádlottat megbilincselték, ennek során P. folyamatosan ellenállt.

A Büntető törvénykönyv szerint "aki hivatalos – vagy külföldi hivatalos – személyt a) jogszerű eljárásában erőszakkal vagy fenyegetéssel akadályoz; b) jogszerű eljárásában erőszakkal vagy fenyegetéssel intézkedésre kényszerít, vagy c) eljárása alatt, illetve emiatt bántalmaz, bűntett miatt egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A büntetés két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés, ha a hivatalos személy elleni erőszakot csoportosan, fegyveresen vagy felfegyverkezve követik el." Az adott cselekmény szempontjából a fejsze és a kés is felfegyverkezve történő elkövetést jelent.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Shutterstock)

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában