Bűnügy

2023.04.26. 09:14

Ittasan feszegette le az autók márkajelzéseit egy siroki férfi

Vannak alkalmi tolvajok, akik járműalkatrészeket vagy tartozékokat lopnak. Miután kézre kerülnek, az ügyészség a rendőrségi nyomozást követően jellemzően vádat emel ellenük.

HEOL

Dr. Konkoly Thege László sajtószóvivő ügyész tájékoztatása szerint vádemelés történt abban a bűnügyben is, ami azért indult, mert egy akkor még ismeretlen elkövető tavaly május 23-án éjjel egy siroki parkolóban kilenc gépkocsiról feszegette le azok márkajelzéseit. A nyomozás során sikerült azonosítani a tettest, egy 30 éves helyi férfit. Ő a gyanúsítotti kihallgatása során mindent bevallott, a járműlogók nagy részét pedig megtalálták nála azzal a pillangókéssel együtt, melyet a lefeszegetésekhez eszközül használt. A férfi hirtelen feltámadt gyűjtőszenvedélye mellett ittasságával magyarázta tettét, mellyel a tulajdonosoknak összesen több mint százezer forintos kárt okozott.

Az Egri Járási Ügyészség kilenc rendbeli dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás vétségével vádolja a terheltet, akivel szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetés kiszabására és pillangókésének elkobzására tett indítványt a bíróságra benyújtott vádiratában.

A Hevesi Járási Ügyészség kisebb értékre elkövetett lopásvétségével vádolja azt a 24 éves fiatalembert, aki tavaly november 24-én délben a saját apját lopta meg. A vádlott ekkor Tarnabodon beosont a családi házuk melléképületébe, ahonnan eltulajdonított négy darab 16 colos alufelnit, melyeket azután áron alul eladott az ismerőseinek. A meglopott apa magánindítvánnyal élt az őt megkárosító, de a nyomozás során már bűnbánatot tanúsító fiával szemben.

A járási ügyészség ebben az esetben próbára bocsájtás intézkedés alkalmazását indítványozta a vádiratában.

(Főoldali képünk illusztráció Fotó: Shutterstock)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában