Bűncselekmény

2023.04.26. 14:29

Kamaszoknak is terítették a Hatvanból és Lőrinciből származó drogot

A bűnügyi felügyelet sem riasztotta vissza a bűnbanda vezérét.

HEOL

Lezárult a nyomozás annak a férfinak az ügyében, aki bűnügyi felügyelete alatt négy bűntársával közösen kábítószerrel és új pszichoaktív anyagokkal kereskedett Nógrád és Heves megyében - adta hírül a Zsaru Magazin a közösségi médiában.

Mint írják, a történet 2020 szeptemberében indult, amikor több olyan bejelentés érkezett a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányságra, amely szerint R. Á. (31) és társai drogot árulnak. A férfit korábban már elfogták új pszichoaktív anyag és kábítószer terjesztése miatt, és emiatt bűnügyi felügyelet alá helyezték. 

– Később kiderült, R. Á. ezután sem hagyott fel a tiltott szerek terjesztésével, és B. L.-t (70) és B. A.-t (42) bízta meg a drog beszerzésével és tárolásával – mondja Vincze Gabriella alezredes, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztály kiemelt fővizsgálója. – A kábítószert ismeretlen embertől vették át, majd Hatvanból, valamint Lőrinciből Salgótarjánba szállították. R. Á. S. L.-val (52) közösen árulta a kábítószert lakásukban. Az eladásra szánt drogot Cs. G. (26) szállította B. L. otthonából R. Á. részére. A férfi S. L.-val értékesítette az új pszichoaktív anyagot és kábítószert kiterjedt vevőkörének, köztük fiatalkorúaknak is.

A beszámolóból kiderül, hogy B. L. lakásában a kutatás során nettó 392,72 grammnyi, por alakú etil-hexedront foglaltak le, melynek tiszta bázismennyisége meghaladja a különösen jelentős mennyiséget. B. A.-nál különböző színű tablettákat találtak, amelyek MDMA-t tartalmaztak, valamint cannabist foglaltak le tőlük. Továbbá B. A.-nál több mint 1 millió forintot, valamint hasonló értékben ékszert találtak, amelyet R. Á. adott át neki megőrzésre.

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság bűnügyi és vizsgálati osztálya, valamint a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság felderítő és bűnügyi osztálya összehangolt munkájának eredményeként számolták fel a bandát, az elkövetőket 2021. február 10-én fogták el.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában