Tuja-sorozattolvaj

2023.04.17. 11:22

Levette a rendszámot, úgy lopott éjszaka az egri tujatolvaj

Abszurd módon több ház elől is eltűntek már formára vágott örökzöldek áprilisban.

Sz. M. L.

Serényen munkálkodott a Maklári úton a növénykedvelő látogató

Forrás: Beküldött fotó/ Nagy Tamás

– Keresem a képen látható "szép autót", a "szép gazdáját", na meg a tujáimat a Maklári úti házunk elől – így kezdődik az a poszt, melyet az egri Nagy Tamás tett közzé hétfő délelőtt. A térfigyelő kamerája ugyanis felvette, ahogy valaki az éjszaka leple alatt ellopta az ajtaja elől a hatalmas cserepekben álló, formára nyírt tujáit. Az illető vélhetően rákészült a furcsa növénybeszerző akcióra, ugyanis levette a rendszámot az autóról. 

– Ha bárki felismeri és segítségemre lesz, azt megköszönöm. A feljelentést megtettem – kérte a növények tulajdonosa a posztban a helyiek segítségét.

Még meglepőbb, hogy a poszt alatt már több hozzászólásban is arról mesélnek, hogy Felnémeten is lopja valaki a növényeket éjszakánként. Egy nő azt írta, hogy reggelre neki is ellopták a formázott tujáját Felnémetről. Április elején pedig egy másik férfi háza elől ásott ki valaki cukorsüveg tujákat. Sőt, tavaly egy Kertész utcában élő nő is hasonlóra panaszkodott, neki virágokat loptak el a háza elől, szintén a hatalmas edénnyel együtt. Lehet ugyanez az ember?

Frissítés:

A tulajdonos tájékoztatása szerint a tuják kedd reggelre visszakerültek hozzá.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában