Közgyűlés

2023.04.09. 08:21

Negyvenszer riasztották az önkéntes tűzoltókat Szilvásváradon

A közelmúltban tartotta évzáró-évindító ­közgyűlését az Önkéntes Tűzoltó Egyesület Szilvásvárad­, számolt be róla a község honlapja.

T. B.

Szaniszló László egyesületi elnök elmondta, tavaly negyven eseményt jegyeztek föl. Kilenc esetben elemi csapás, tizenegyszer avar- és szárazfű-tűz, nyolcszor pedig erdőtűz miatt kaptak riasztást. Ezen kívül vettek részt gyakorlatokon, műszaki mentésekben, mentettek állatokat, de vonultak lakás- és kéménytüzekhez is. Egyszer a működési területen kívül is segítséget nyújtottak. 

Az egyesület eszköztára tovább fejlődött, az önkéntes tűzoltó-egyesületek és a mentőcsoportok számára kiírt BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság pályázatain is sikeresen szerepelt a szervezet, amely eszközök egy részét tavalyi év végén vették át. A Nemzeti Együttműködési Alap pályázatán elnyert támogatásból bevetési védőruházatot vettek. Az önkormányzat támogatásából ruházatot – pólókat, nadrágokat, overallokat – vásároltak, az erdőbirtokosság pedig 40 ezer forinttal segítette a civil szervezetet. 

A tavalyi évben a megyei tűzoltóversenyen a felnőtt szilvásváradi egység a második helyen végzett. Az egyesület segítséget nyújtott a Kárpátaljáról érkező ­menekülteknek juttatott segélyszállítmány célba juttatásához is. 

Az idei tervek szerint az egyesület működőképessége biztosított. Arra számítanak, hogy csökken a tűzesetek száma a téli, tavasz eleji csapadékosabb időjárásnak köszönhetően, viszont a január is megmutatta, más jellegű beavatkozásokra bármikor szükség lehet. Az egyesület három új tagot is fölvett soraiba. 

(Főoldali képünk illusztráció Fotó: Shutterstock)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában