Vádemelés

2023.04.24. 12:08

Nem bírta feldolgozni a szakítást, ezért megverte és lehallgatta exét az egri férfi

Az Egri Járási Ügyészség vádat emelt a gyanúsítottal szemben.

HEOL

Sorozatos bűncselekmények elkövetéséhez vezetett, hogy egy harmincas éveiben járó férfi nem tudta feldolgozni a feleségével történt szakítást a hevesi vármegyeszékhelyen - tájékoztatta portálunkat hétfőn dr. Konkoly Thege László sajtószóvivő ügyész. Ennek kapcsán büntetőeljárás indult ellene, melynek során a járásbíróság kényszerintézkedésként távoltartást rendelt el. A bírói végzés szerint a férfi több hónapon át köteles volt magát távol tartani válófélben lévő feleségétől, valamint annak lakóhelyétől. Az Egri Járási Ügyészség a nyomozás befejezését követően nemrég vádat emelt a bűnügy gyanúsítottjával szemben.

Dr. Konkoly Thege László arról is beszámolt, hogy a vádirat szerint a családapa 2020 augusztusának egyik reggelén, majd karácsonykor is mind a lakásban, mind az utcán durván bántalmazta a feleségét, akinek több alkalommal nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket okozott.

2020 szeptemberében a vádlott megrongálta az asszony ismerősének parkoló személygépkocsiját, melynek betörte a szélvédőjét, az egyik oldalablakát és a bal oldali visszapillantó tükrét. Ezzel a sértettnek több mint félmillió forintos kárt okozott.

Mindezek mellett a terhelt egy lehallgatásra is alkalmas GPS nyomkövetőt helyezett el felesége szobájában, ahol a készüléket a szekrény mögé, a falhoz ragasztotta. Ezzel a berendezéssel titokban és jogosulatlanul rögzíteni tudta a helyiségben elhangzott magánbeszélgetéseket.

A járási ügyészség az elkövetőt testi sértés vétségével elkövetett kapcsolati erőszak bűntettével, nagyobb kárt okozó rongálás bűntettével és tiltott adatszerzés bűntettével vádolja, mely bűncselekmények halmazati büntetési tételének felső határa négy és fél évi szabadságvesztés.

A cselekményeit végül beismerő, és a zaklatással mostanra felhagyó vádlottal szemben a vádhatóság arra tett indítványt, hogy a bíróság – büntetővégzéssel – ítélje őt próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre, valamint kötelezze az eljárásban felmerült bűnügyi költségek megfizetésére.

(Főoldali képünk illusztráció Fotó: Shutterstock)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában