Garázdaság

2023.04.19. 11:20

Ökölcsapással hálálta meg a biztonsági őrnek az ittas egri férfi, hogy vitt neki bort

Az őr először nem akarta beengedni az üzletbe a férfit, aztán hozott neki egy üveg italt, ez volt a hála.

HEOL

Az Egri Járási Ügyészség vádat emelt garázdaság vétsége és könnyű testi sértés vétsége miatt egy középkorú férfi ellen, aki tavaly, egy novemberi délutánon keveredett szóváltásba az egyik egri szupermarket előterében a biztonsági őrrel. A sértett először ittas állapota miatt nem akarta beengedni a vádlottat a boltba, ám azután mégis a kedvére tett azzal, hogy kihozott számára egy üveg bort a vásárlótérből. Mint utóbb kiderült, ez csak olaj volt a tűzre, mert az ittas ember ahelyett, hogy megköszönte volna a szívességet, ököllel megütötte az arcán a biztonsági őrt, aki szerinte kötözködött vele. Az elkövetőt a rendőrség rövid időn belül elfogta, és – mivel nem volt kihallgatható állapotban – elsőként a kórház sürgősségi osztályára szállította.

A boltok, üzletek, áruházak környéke jellemzően forgalmas közterület. Az itt elkövetett személy elleni erőszakos bűncselekmények alkalmasak a köznyugalom megzavarására. A köznyugalom erőszakos megzavarása bűncselekmény, amiért az elkövető büntetőjogi felelősségre vonásra számíthat. Mindezt dr. Konkoly Thege László sajtószóvivő ügyész közölte portálunkkal. 

A járási ügyészség a vádiratában jóvátételi munkára kötelezés mellett pártfogó felügyelet elrendelésére tett indítványt a vádlottal szemben - közölte a sajtószóvivő ügyész.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Shutterstock.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában