Elvérzett volna

2023.04.23. 16:47

Tízszer szúrta meg élettársát a részeg istenmezejei nő

Családtagok együtt buliztak Istenmezején tavaly januárban. Berúgtak, ketten össze is verekedtek, majd ittasan tízszer szúrta meg az élettársát egy nő. Ellene emberölés bűntettének kísérlete miatt folyik büntetőeljárás, amelyben az Egri Törvényszék április 18-án tartott tárgyalást.

S. S.

A K.-né B. A. vádlott ellen emberölés bűntettének kísérlete miatt indult eljárásról portálunk kérdésére Hoszné dr. Nagy Tímea bíró, az Egri Törvényszék sajtószóvivője elmondta: az április 18. napján megtartott tárgyaláson tanúkat hallgatott meg a bíróság, majd a tárgyalást elnapolta, a következő ülésnapon szakértő meghallgatásra kerül sor.

A cselekmény maga tavaly vízkeresztkor, január 6-ra virradó éjszaka történt, amikor is a vádlott a lakóhelyükön, Istenmezején élettársával – a bűncselekmény sértettjével – valamint nevelt fiával és unokatestvérével négyesben közösen szórakozott. A vádirat megállapítása szerint valamennyien szeszesitalt fogyasztottak. Hajnali 2 óra körül az addigra egyaránt lerészegedett vádlott és a sértett szóváltásba, majd dulakodásba kezdett, kölcsönösen ütötték egymást.

A nő nevelt fia közéjük állt, hogy szétválassza őket, erre az apja, a sértett őt is megütötte, illetve fellökte. Ez "motiválhatta" a vádlottat abban, hogy megragadott egy 10 centiméter pengehosszúságú konyhakést, és azzal kaszáló mozdulatokat téve a sértettet a mellkasán és felkarján kis-közepes erővel összesen 10 alkalommal megszúrta.

A vádirat az orvos szakértői véleményekre alapozva állítja: a szúrások következtében a sértett közvetlen életveszélyes állapotba került. A súlyosabb következményt az idejében elvégzett műtéti beavatkozás hárította el, annak hiányában a sértett a mellűri elvérzés miatt szinte bizonyosan elhalálozott volna.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Shutterstock)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában