Életmentés

2023.05.08. 10:43

A kisgyerek már mozdulatlanul lebegett a Zagyvában, mikor vízbe ugrott a polgárőr

Újraélesztette a Zagyvából kimentett gyereket a polgárőr.

HEOL

Már mozdulatlanul lebegett a gyermek a Zagyvában, amikor a hős polgárőr utánaugrott

Forrás: Zubor András/Beküldött fotó

A szokásos járőrszolgálatból tartott hazafelé Plavecz János, a Lőrinci Közbiztonságáért Polgárőr Egyesület tagja szombaton, amikor a Zagyva hídhoz érve arra lett figyelmes, hogy több gyerek is kétségbeesetten integet neki, álljon meg. Amikor kiszállt az autóból döbbenten vette észre, hogy egy kisgyerek arccal lefelé borulva, mozdulatlanul lebeg a víz tetején. Bizonyára belecsúszhatott a folyóba, de nem volt idő azon töprengeni, hogy miként kerülhetett a vízbe.

A polgárőr nem vesztette el a lélekjelenlétét, azonnal cselekedett: könnyített a ruházatán, majd a beugrott a vízbe, ahol gyorsan elérte az eszméletlen gyereket, akit aztán sikerült kihúznia a hullámokból. Amikor a partra értek, azonnal megkezdte a szerencsétlenül járt gyerek újraélesztését, amihez csatlakozott egy időközben helyszínre érkező személy is. Közös erőfeszítésük sikerrel járt, így már nyugodt lelkiismerettel adhatták át a gyereket a mentőszolgálat kiérkező tagjainak.

Az eset kapcsán Völgyi Ferenc, a Heves Megyei Polgárőr Szövetség elnöke bejelentette, hogy életmentő kitüntetésre terjesztették fel a példamutatóan helytálló polgárőrt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában