Sas úti gyilkosság

2023.05.21. 11:25

A kútból került elő a kalapáccsal megölt férfi holtteste: folytatódott az egri büntetőper

Nyolc éve lesz lassan már, hogy az egri Sas utcában megöltek egy férfit, s holttestét az ingatlan udvarán lévő kútba dobták, amit később betömtek. Az Egri Törvényszék május 16-án tartott újabb tárgyalást az emberölési ügyben.

S. S.

A törvényszék sajtószóvivője, Hoszné dr. Nagy Tímea bíró korábban arról tájékoztatta portálunkat, hogy – miután változott az eljáró tanács – a tárgyalás iratismertetéssel telt. Nem volt ez másként az elmúlt hétre kitűzött ülésen sem – tudta meg portálunk a sajtószóvivőtől. A bíróság szeptember 5-re, illetve 7-re tűzött ki tárgyalást.

A bíróság előtt vádlottként azok az építőiparban tevékenykedő egykori egri vállalkozók állnak, akiknek egyik alkalmazottja kalapáccsal végzett ismerősével. A Heves Vármegyei  Főügyészség vádirata szerint a három terhelt egy közösen bérelt lakóházban éltek. A másodrendű terhelt több évtizede ismerte az áldozattá lett férfit, aki 2015-ben többször megjelent a bérleményben.

Idővel a sértett látogatásai – rámenőssége, valamint agresszív megnyilvánulásai miatt – egyre terhesebbé váltak mindhármuk számára. Egy 2015-ös, karácsony előtti felbukkanása végzetessé vált: beszélgetésüket követően K. G. – ismeretlen okból – egy nagyméretű kőműveskalapáccsal a fejre mért nagy erejű ütéssel megölte a sértettet.

A holttestet a vádlottak közösen tüntették el oly módon, hogy az udvaron lévő kútba dobták. Néhány nap múlva az elsőrendű terhelt, K. G. a kutat előbb építési törmelékkel feltöltötte, később a kútnyílást a másodrendű vádlott segítségével lebetonozta.

A másik vádpont szerint 2016 januárjában – a másodrendű terhelt inspirálására – K. G. és a harmadrendű  vádlott elmentek az áldozatuk tanyájára, ahol összeszedték a mozdítható dolgokat. Elhoztak onnan különböző használati tárgyakat, bútorokat, szerszámokat, de még haszonállatokat is, mintegy 150 ezer forint értékben.

A gyilkosságot a három férfi évekig sikeresen titkolhatta, ám 2020 nyarán kúttisztításkor előkerült a holttest. A három vádlott ekkor megszakította a kapcsolatot egymással. Egyikük álneveken bujkált az országban, egy másik közülük külföldre távozott. Ott – embercsempészés miatt –felfüggesztett börtönre ítélték. Végül a rendőrség kézre kerítette valamennyiüket. Ketten beismerő vallomást is tettek a nyomozás során.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás Shutterstock.)

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában