Fogta és vitte

2023.05.17. 10:34

Áron alul adta el a haverjától lopott mobilt a férfi Kiskörén

A mobiltelefon mindennapi használati eszközzé vált. Ennek megfelelően egyre gyakrabban lesz különböző – főként vagyon elleni – bűncselekmények elkövetési tárgya.

HEOL

A Hevesi Járási Ügyészség egy telefontolvajjal szemben emelt vádat nemrégiben. A terhelt idén márciusban egy kiskörei dohánybolt teraszán együtt sörözött a sértettel, miközben a jobb hangulat kedvéért az utóbbi mobiltelefonjáról zenét hallgattak - tájékoztatta portálunkat dr. Konkoly Thege László sajtószóvivő ügyész.

Mint közölte, a vádlott egyszer csak gondolt egyet, felkapta az asztalról a telefont, majd a meglepett sértettet faképnél hagyva elsietett azzal a helyszínről. A 170 ezer forint értékű készüléket a férfi röviddel később áron alul eladta.

A járási ügyészség lopás vétségével vádolja az elkövetőt, akivel szemben pártfogó felügyelet elrendelése mellett jóvátételi munkára kötelezést indítványozott a vádiratában.

(Főoldali képünk illusztráció Fotó: Shutterstock)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában