Csalás

2023.05.30. 09:31

Átverte a postást is, exférje pénzét tette zsebre a domoszlói csaló

Jogtalan, őt meg nem illető pénzbeli haszonhoz jutott az a csaló, aki ellen a Gyöngyösi Járási Ügyészség emelt vádat nemrégiben - közölte portálunkkal dr. Konkoly Thege László sajtószóvivő ügyész.

HEOL

A vádirat szerint a 32 éves nő korábban házastársa volt a sértettnek, akit tavaly ősszel látogatott meg a domoszlói lakóhelyén. Egy délelőtt, amikor a vádlott éppen egyedül tartózkodott a lakásban, becsengetett a postás, mivel pénzt hozott a volt férj számára. Az elvált feleség úgy döntött, hogy bűncselekmény elkövetésére használja ki az alkalmat, ezért azt közölte a kézbesítővel, hogy ő a férfi tényleges házastársa, tehát nyugodtan kifizetheti neki a közel hatvanezer forintot. Állításának igazolására felmutatta a személyi igazolványát, amelyben még a korábbi asszonyneve szerepelt. Ezzel nem csak megtévesztette, de meg is győzte a postást. A nő az átvett pénzt zsebre tette, az egykori párjának okozott kárt azóta sem térítette meg - ismertette az esetet dr. Konkoly Thege László.

Jogszabály:
A Büntető Törvénykönyv szerint aki jogtalan haszonszerzés végett mást tévedésbe ejt, vagy tévedésben tart, és ezzel kárt okoz, csalást követ el. A bűncselekmény megállapításának nem feltétele, hogy a kárt ugyanaz szenvedje el, mint akit az elkövető megtévesztett.

A járási ügyészség kisebb kárt okozó csalás vétségével vádolja a terheltet, akivel szemben jóvátételi munkavégzésre és kártérítésre kötelezésre tett indítványt a bíróságra benyújtott vádiratában - tette hozzá a szóvivő.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Kallus György/Világgazdaság)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában