Nem sokon múlt

2023.05.24. 18:51

Egymással szemben állt meg a két vonat Zagyvaszántó és Selyp között

Az utasokat pótlóbuszok szállították tovább.

HEOL

Mint korábban írtuk, Selyp és Apc-Zagyvaszántó között hatósági vizsgálat miatt szünetelt a vonatközlekedés szerdán délután. Akkori értesüléseink szerint két vonat ment egymással szembe.

Megkérdeztük a MÁV Kommunikációs Igazgatóságát az esettel kapcsolatban. A következő választ kaptuk tőlük:

- A Hatvan–Somoskőújfalu vonalon, Selyp és Apc-Zagyvaszántó állomás között szünetel a vonatforgalom hatósági vizsgálat miatt. Az utasokat a két állomás között pótlóbuszok szállítják várhatóan ma estig - közölték. - A Hatvanból Somoskőújfaluba 15:12-kor elindult személyvonatot (5826) Selyp állomásról, míg a Somoskőújfaluból Hatvanba tartó személyvonatot (5813) Apc-Zagyvaszántó állomásról egy időben elindították. Az eset észlelését követően a forgalmi szolgálattevők mobiltelefonon azonnal értesítették a mozdonyvezetőket, akik a vonatokat – egymástól mintegy 800 méterre – azonnal megállították.

- Az utasok egyáltalán nem voltak veszélyben, anyagi kár nem keletkezett - ismertették. - Az eset kivizsgálása az érintett hatóságok bevonásával megkezdődött a helyszínen. A két vonat utasait a Katasztrófavédelem munkatársai segítségével szállították át a pótlóbuszokra.

A két állomás között röviddel 18 óra után újraindult a vonatközlekedés. A Hatvan–Somoskőújfalu vonalon késő estére helyreállhat a menetrendszerű vonatközlekedés. A kellemetlenségért kérjük utasaink elnézését és türelmét - fogalmazott a MÁV.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában