Életmentés

2023.05.08. 12:39

Fulladozott egy idős férfi egy egri étteremben

Szabadnapos mentők, rohamkocsi is érkezett vasárnap a 70 éves férfihez.

Sz. M. L.

Családjával ebédelt egy egri étteremben az a 70 év körüli férfi, aki félrenyelt és fulladni kezdett vasárnap délután – tette közzé az Országos Mentőszolgálat Facebook oldalán.

– A szemtanúk rögtön mentőt hívtak, a férfi azonban hirtelen összeesett és légzése leállt. Mentésirányító bajtársunk azonnal riasztotta a legközelebbi mentőegységet, miközben az újraélesztés lépéseire instruálta a beteg fiát.  A közelben sétált egy szabadnapos gépkocsivezető bajtársunk is, akit egy barátja értesített az étteremben történtekről, így rögtön a helyszínre sietett. A SzívCity alkalmazáson keresztül is riasztást adtak le a mentők, amelyre szintén két szabadnapos bajtársunk válaszolt, akik Encsről utaztak a városba és éppen egy másik étteremben ebédeltek – részletezték a történteket.

– Az életmentők mind a beteghez siettek és folytatták az életmentést, amihez perceken belül a rohamkocsi személyzete is csatlakozott. A bajtársak ugyan most találkoztak először, tökéletes összhangban dolgoztak együtt. Az időben megkezdett mellkasi nyomások ráadásul rövid időn belül sikerre vezettek és a beteget végül stabil állapotban szállíthatták kórházba a mentők – írta Facebook-oldalán az Országos Mentőszolgálat.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás Shutterstock.)

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában