Katasztrófavédelem

2023.05.30. 15:18

Gyilkos gáz miatt jelzett a riasztó Egerben, riasztották a tűzoltókat szombaton

Útra dőlt fához, tűz, szén-monoxid szivárgáshoz, balesetekhez, gázszivárgáshoz hívták segítségül a katasztrófavédőket.

HEOL

A Sarudnál patakba zuhant autó

Forrás: Agria Tv

Nagy Csaba vármegyei katasztrófavédelmi szóvivő foglalta össze portálunknak, hová és miért riasztották a tűzoltókat szombaton.

Kora reggel az egri hivatásos tűzoltók egy útra dőlt fát távolítottak el Felsőtárkány és Répáshuta között.

Fafödém izzott egy egri panzióban, a Galagonyás utcában, reggel. Az izzást a mennyezeti elektromos fűtőtest okozhatta. Az épületben tíz ember tartózkodott, ők elhagyták a helyszínt. Az egri hivatásos tűzoltók megbontották a gerenda környezetét, majd az izzást megszüntették. Az eset során senki nem sérült meg.

Patakba zuhant egy személyautó Sarudnál, a 3213-as út 18-as kilométerénél, délelőtt. A jármű vezetője egy vadgázolást akart elkerülni, ezért tért le az útról. A tiszanánai önkormányzati tűzoltók végezték a műszaki mentést, az autó vezetője könnyű sérüléseket szenvedett.

Délelőtt a szén-monoxid-érzékelő jelezett Egerben a Szarvas Gábor utcában, egy lakás átfolyós vízmelegítőjének környezetében. A gyilkos gázt az egri hivatásos tűzoltók mérései is kimutatták. A gázszolgáltatónak a veszély miatt a készüléket ki kellett zárnia a rendszerből, a jelzésnek köszönhetően személyi sérülés nem történt.

Délután a gyöngyösi hivatásos tűzoltók Gyöngyösön a Kálvária utcához vonultak, ahol egy sérült gázcsőből szivárgott a gáz. Az egység a területet száz méteres körben lezárta, a gázcsonkot elszorította, majd a gázszolgáltató kiérkezéséig biztosította a helyszínt.

Este az egri hivatásos tűzoltók a mentőknek segítettek egy lakásba bejutni. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában