Katasztrófavédelem

2023.05.30. 18:11

Halálos balesethez is vonultak a tűzoltók pünkösdhétfőn

Pünkösdvasárnap és pünkösdhétfőn is bőven akadt dolga a vármegyei tűzoltóknak.

HEOL

Vasárnap délután kigyulladt egy személyautó Füzesabonyban, a Gárdonyi Géza utcában

Forrás: HVMKI

A vármegyei katasztrófavédelem honlapján olvasható tájékoztatás szerint vasárnap délután kigyulladt egy személyautó Füzesabonyban, a Gárdonyi Géza utcában. A jármű motortere és az első ülése égett, amikor a város hivatásos tűzoltói a helyszínre érkeztek. Az egység a füzesabonyi önkéntes tűzoltókkal együtt eloltotta a lángokat.

Este a hatvani hivatásos tűzoltók Apc és Rózsaszentmárton között kis területen égő vegetációs tüzet oltottak el.

Beszámoltak arról is, hogy pünkösdhétfő délelőtt a gyöngyösi hivatásos tűzoltók segítettek a mentőknek egy ingatlanba bejutni.

Továbbá késő délelőtt letért az úttestről és az árokban felborult egy kisbusz délelőtt az M3-as autópálya Miskolc felé vezető oldalán, Szihalom külterületén. A mezőkövesdi és a füzesabonyi hivatásos tűzoltók az autóból egy embert feszítővágóval, egy másikat pedig a bokrok közül motoros láncfűrésszel szabadítottak ki, őket átadták a mentőknek, valamint áramtalanították a járművet. A kisbuszban öten utaztak, egyikük életét vesztette a balesetben.

Délben a hatvani, kora délután pedig a füzesabonyi hivatásos és önkéntes tűzoltók kis területen égő szárazfű tüzet oltottak el.

Egy személyautó ráfutott az előtte haladó személygépkocsira délután az M3-as autópálya 88-as kilométernél, Nagyfüged térségében. A gyöngyösi hivatásos tűzoltók áramtalanították az egyik járművet, majd biztosították a helyszínt. A balesetben két ember könnyű sérüléseket szenvedett, őket a mentők kórházba szállították.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában