Plavecz János

2023.05.11. 09:09

Inkább én vesszek oda, mint ő − megszólalt a Zagyvából kisfiút mentő hős polgárőr

Plavecz János egy pillanatkig nem habozott, a 13 éves fiú után ugrott a Zagyvába.

HEOL

A lőrinci polgárőr szívesen találkozna a megmentett fiúval

Forrás: Plavecz János

Ahogy arról beszámoltunk, életet mentett a közelmúltban a lőrinci polgárőr, Plavecz János: egy már mozdulatlanul lebegő kisgyerek után ugrott és mentette ki a Zagyvából, majd elkezdte az újraélesztését, végül pedig egy másik ember segítségével vissza is hozták az életbe a 13 éves fiút. Máig kísértik a polgárőrt a történtek, de szeretne találkozni a gyerekkel, akit megmentett.

A Borsnak a polgárőr elmesélte, hogy a fiú orrán-száján jött ki a víz, ahogy pumpálta a mellkasát. Amikor végre elkezdett hörögni, már tudta, van remény. Addig folytatta az újraélesztést, míg azt nem látta, hogy a fiú már magától veszi a levegőt. Nem csupán polgárőrként érezte fontosnak, hogy segítsen.

Még most is a hatása alatt vagyok az ügynek, nem tudok túl lenni rajta. Ezt akkor is megtettem volna, ha nem vagyok polgárőr. Az volt bennem, hogy inkább én vesszek oda, mint a fiú

− fogalmazott, hozzátéve, hogy szeretne találkozni a fiúcskával, hogy elmondja neki: vigyázzon magára, mert még biztos fontos dolga és feladata van az életben, ha már ilyen szerencsésen megmenekült. Plavecz János a fiataloknak is üzent: ne fürödjenek a Zagyvában, mert ahogy ez az eset is bizonyítja, óriási baj is történhet. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában