Katasztrófavédelem

2023.05.17. 15:46

Kigyulladt romos épülethez is vonultak a hatvani tűzoltók

Kedden nyolc segélyhívás érkezett a katasztrófavédelem Heves vármegyei műveletirányítási központjába.

HEOL

Turai tűzhöz vonultak a tűzoltók

Forrás: HVMKI

A vármegyei katasztrófavédelem honlapján olvasható tájékoztatás szerint az egy tűzesetet és négy műszaki mentést összesen négy hivatásos és egy önkormányzati tűzoltóegység kezelte. A beavatkozást igénylő esetek mellett 3 téves jelzés is érkezett az ügyeletre.

Egy romos épület tetőterében hulladék égett reggel Tura Zsámboki útján. A tűz a tetőszerkezetre is átterjedt. A hatvani hivatásos tűzoltók oltották el a lángokat. Az egység a munkálatok közben a födémet kéziszerszámokkal megbontotta azért, hogy a tűzoltók az izzó, parázsló részekhez hozzáférjenek. A tűzben senki nem sérült meg.

Délben a megáradt patakba esett egy gyermek Gyöngyösorosziban. A gyöngyösi hivatásos tűzoltók is a helyszínre vonultak, a gyermeket egy ott tartózkodó megtalálta, az egység segítette őt a mentőknek átadni.

Kora délután a 25-ös számú főút 30-as kilométerénél, Mónosbél térségében az útra dőlt egy fa. A bélapátfalvai önkormányzati tűzoltók távolították el a fát és szüntették meg az akadályt.

A katasztrófavédelem írt arról is, hogy ingatlan udvarára dőlt a kerítés délután Egerben a Bolyki Tamás utcában. A város hivatásos tűzoltói átvizsgálták a törmeléket, az eset során senki nem sérült meg.

Kora este lakóház gázcsonkjából szivárgott a gáz Heves Fő útján. A hevesi katasztrófavédelmi őrs tűzoltói biztosították a helyszínt a gázszolgáltató kiérkezéséig. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában