Közlekedésbiztonság

2023.05.22. 13:18

Közlekedik a család vármegyei döntőjét tartották Gyöngyösön

Gyöngyösön rendezték meg szombaton az országos vetélkedő Heves vármegyei döntőjét.

Sz. Sz. I.

A nyertes család

Forrás: police.hu

Szombaton rendezték meg Gyöngyösön a Sándor Autóházban az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Baleset-megelőzési Bizottsága által idén is meghirdetett Közlekedik a család elnevezésű közlekedésbiztonsági vetélkedősorozat Heves vármegyei döntőjét. 

A Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság arról tájékoztatott, hogy a megyei finálén a nyolc induló család KRESZ elméleti, kerékpáros ügyességi, autós szabályossági, valamint elsősegélynyújtási gyakorlati feladatokban mérhette össze a tudását. A rendezvényen nemcsak a versenyzők, hanem az oda látogató érdeklődők is kipróbálhatták a rendőrség ittasságot szimuláló szemüvegeit és biztonsági öv szimulátorát, valamint a Sándor Autóház által kiállított Skoda autókat. Emellett a résztvevők hasznos tanácsokat kaphattak az Országos Mentőszolgálat munkatársaitól az alapvető elsősegélynyújtó fogásokról, illetve a rendőröktől a nyár közlekedésbiztonsági és egyéb veszélyeiről. Az öt legjobban teljesítő családot a Heves Vármegyei Baleset-megelőzési Bizottság, valamint a Sándor Autóház értékes díjazásban részesítette. A győzelmet a Németh család szerezte meg, így ők képviselhetik Heves vármegyét az országos döntőben, amelynek fődíja egy Škoda Fabia típusú személygépkocsi. Az országos finálét a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság és a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság szervezi 2023. szeptember 9. és 10. között.

A Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság arról is beszámolt, hogy a vetélkedő célja a közlekedők széles rétegeinek – gyalogos, kerékpáros, gépjárművezető, utas – figyelmét egy időben ráirányítani a biztonságos, balesetmentes közlekedésre. A verseny célkitűzése emellett, hogy a példamutató szülői magatartás fontosságára és a családi közösség nevelő erejére felhívja a figyelmet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában