Bűnügy

2023.05.12. 09:35

Leszedte lábáról a jeladót, és külföldre szökött a boldogi férfi

Angliában fogták el a többszörösen büntetett férfit.

HEOL

A fotó a rendőrség helyszíni szemléjén készült. A képen a letépett technikai eszköz látható

Forrás: Magyarország Ügyészsége

A járási ügyészség fogolyszökés vétségével vádolja azt a 36 éves férfit, akinek bűnügyi felügyeletét az ellene folyamatban lévő büntetőeljárásban a bíróság 2020 márciusától az első fokú bíróság ügydöntő határozatának kihirdetéséig fenntartotta - erről dr. Gubala Ádám Miklós helyettes sajtószóvivő ügyész tájékoztatta portálunkat pénteken. A kényszerintézkedés végrehajtási helyéül egy boldogi ingatlan volt kijelölve. A férfi 2020 nyarán a lábára rögzített elektronikus jeladó készüléket eltávolította, és külföldre, Nagy-Britanniába távozott, amivel kivonta magát az ellene folyamatban lévő büntetőeljárás alól.

A vádlottat a brit hatóságok a Magyarországon kiadott európai elfogató parancs alapján 2022. április 29-én fogták el Angliában, majd hazaszállították Magyarországra. A többszörösen büntetett férfi jelenleg más ügyben van letartóztatásban.

Az ügyészség most benyújtott vádiratában mértékes indítványt tett arra az esetre, ha a férfi a bíróság előkészítő ülésén beismeri a terhére rótt fogolyszökés elkövetését és lemond a tárgyaláshoz való jogáról. A vádhatóság mértékes indítványában 1 év 8 hónap szabadságvesztés és 2 év közügyektől elitlás kiszabását kérte.

Dr. Gubala Ádám Miklós arról is beszámolt, hogy a Büntető Törvénykönyv rendelkezése szerint a fogolyszökés egyik esetét valósítja meg az, aki abból a célból, hogy az ellene folytatott büntetőeljárás alól kivonja magát, a bűnügyi felügyelet tartama alatt a számára meghatározott területet, lakást, egyéb helyiséget, intézményt, vagy ahhoz tartozó bekerített helyet a kényszerintézkedés szabályainak megszegésével elhagyja. Az elkövető ezen vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában