Bűncselekmény

2023.05.26. 11:04

Letartóztatásban a férfi, aki bántalmazta, majd meglopta a postást Hevesen

A postás súlyos sérüléseket szenvedett az incidens során.

HEOL

A bűncselekmény elkövetése után elszaladt a helyszínről az agresszív tolvaj

Forrás: Police.hu

Ahogy arról korábban a rendőrség és portálunk is beszámolt, Hevesen, a Mikes Kelemen úton 2022. április 12-én 13 óra körül egy szolgálati kerékpárját toló postai alkalmazottat súlyosan bántalmazta egy fiatal helyi férfi.

Az elkövető először a kerékpáron lévő táskából kivette a kézbesítő mobilkészülékét, aki ezt észlelte és megpróbálta megakadályozni. Támadója erre megütötte a postást, majd a válltáskájába nyúlva próbálta magához venni a benne lévő készpénzt. Ennek szintén elejét akarta venni a talpraesett kézbesítő, azonban a fiatal ismételten megütötte, majd a táskából néhány ezer forintot kivéve elmenekült. A postai kézbesítő férfi - akinek a támadástól a szemüvege is lerepült és összetörött - az elsődleges orvosi szakvélemény alapján súlyos sérüléseket szenvedett - adta hírül a rendőrség hivatalos honlapján.

Mint írják, a városi rendőrkapitányság munkatársai azonosították és fél óra múlva a helyi Dankó Pista utcában elfogták a 22 éves H. S.-t, akit előállítottak a Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányságra, ahol közfeladatot ellátó személy sérelmére elkövetett rablás bűntett, valamint súlyos testi sértés bűntett bűncselekmények gyanúja miatt indult ellene eljárás. A bűncselekmény elkövetését tagadó férfit a nyomozók őrizetbe vették és előterjesztést tettek a letartóztatásának indítványozására, melyet a bíróság elrendelt. A nyomozó hatóság a vizsgálati szakaszban a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és a keletkezett iratokat a napokban továbbította az ügyészségnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában