Mentések

2023.05.31. 12:57

Vasúti sínekre dőltek a fák Tarnaszentmárián, vonattal vitték oda a tűzoltókat

A katasztrófavédelem Heves vármegyei műveletirányítás központjába beérkezett 7 műszaki mentést összesen 10 hivatásos és 1 önkéntes tűzoltóegység kezelte. A beavatkozást igénylő esetek mellett 2 téves jelzés is érkezett az ügyeletre.

HEOL

Szivattyúkkal távolították el a felgyülemlett esővizet Gyöngyösön

Forrás: Czímer Tamás / Heves Megyei Hírlap

Három fa dőlt a vasúti sínekre délelőtt Tarnaszentmária határában. A pontos helyszínre a vasúttársaság szakemberei vonattal vitték el az egri hivatásos tűzoltókat, akik motoros láncfűrészek segítségével tették járhatóvá a síneket – tájékoztatta portálunkat Nagy Csaba vármegyei katasztrófavédelmi szóvivő.

A tájékoztatásból az is kiderült, hogy kedden kora délután gyöngyösi hivatásos tűzoltók segítettek mentőknek bejutni egy ingatlanba. Délután a Gyöngyös térségében lehulló, nagy mennyiségű csapadék miatt a gyöngyösi hivatásos tűzoltók négyszer avatkoztak be. Városukban a Kossuth Lajos és a Püspöki utcában raktárakba folyt be az esővíz, a Dózsa György és a Gyümölcsös utcában pedig a lakóházak pincéjében felgyülemlett víz az ingatlanokat veszélyeztette. A tűzoltók szivattyúkkal távolították el az esővizet.

Este az Agria Speciális Mentő és Tűzoltó Csoport önkéntesei és méhésze Eger, Arany János utcájában egy óvoda udvarán megtelepedett méhrajt fogott be és telepített át biztonságos helyre – írta lapunknak a vármegyei katasztrófavédelem szóvivője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában