Megrázó

2023.06.09. 06:55

Búvárok és hőkamera segített megtalálni a holttesteket Gyöngyöstarjánban

Az elsodort emberek után nagy erőkkel kutattak a hatóságok.

HEOL

Nagy erővel tört előre az óriási víztömeg

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Ahogy arról beszámoltunk, két halálos áldozatot követelt a településen átvonuló villámárvíz. A kutatás részleteiről Nagy Csaba tűzoltó főhadnagy, vármegyei katasztrófavédelmi szóvivő számolt be portálunknak.

– A csütörtök kora délutáni heves esőzések következtében kialakult villámárvíz Gyöngyöstarján településen két embert magával ragadt. Az egyiküket a patakmederből kilépő víz vitte magával, a másikukat pedig egy szerteágazó pincerendszerbe sodorta be a hirtelen lezúduló esővíz. Az eltűnt emberek felkutatását nagy erőkkel kezdték meg a katasztrófavédelem és a rendőrség helyszínen lévő egységei. A pincében rekedt személyt a katasztrófavédelem fővárosi búvárszolgálatának a segítségével, a másik eltűntet a rendőrség hőkamerával felszerelt speciális kereső drónjával sikerült felkutatni. Az egységek mindkét embert átadták a mentőknek, újraélesztésük sikertelen volt, az életüket már nem lehetett megmenteni. A rendőrség közigazgatási eljárás keretén belül vizsgálja a történteket - közölte a szóvivő.

A haláleseteket az Országos Mentőszolgálat is megerősítette portálunknak még csütörtökön a késő esti órákban.

– A mentők egy középkorú férfi és egy középkorú nő halálának beálltát állapították meg. Az áradás következtében kórházba szállítanunk senkit nem kellett.

Gyöngyöstarján önkormányzata június 7-i Facebook-posztjában őszinte részvétét fejezte ki az elhunytak családjának, és felajánlotta mindennemű segítségét ebben a tragikus helyzetben.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában