Felfoghatatlan

2023.06.08. 22:48

Drámai bejelentés: ketten haltak meg a gyöngyöstarjáni villámárvízben

Most már bizonyos. Nem egy, hanem két ember életét követelte a felhőszakadás okozta óriási árvíz a településen.

HEOL

Mentősök és tűzoltók lepték el a települést

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Emberéleteket követelt a gyöngyöstarjáni villámárvíz, adta hírül megrendülve Gyöngyöstarján önkormányzata a közösségi médiában.

– Gyöngyöstarján közössége most rendkívül nehéz órákat él át a csütörtöki felhőszakadást követő villámárvíz miatt. Eddigi információink alapján két ember életét vesztette. 
 

Gyöngyöstarján önkormányzata őszinte részvétét szeretné kifejezni az elhunytak családjának, és felajánlja mindennemű segítségét ebben a tragikus helyzetben.


Az áradat jelenleg is veszélyt jelent, bárkit és bármit képes elsodorni. Az időjárás kiszámíthatatlanul alakul a következő napokban is. Kérjük, hogy vigyázzanak egymásra, jelezzék, ha bárki veszélyben van! Kérjük, hogy figyeljék a rendőrség, a katasztrófavédelem és az önkormányzat hivatalos tájékoztatási csatornáit a következő időszak feladatairól, és segítsék a hatóságok munkáját a védekezésben és a kármentésben, ez a település érdeke! Fogjunk össze a bajban! - írták lesújtva a Facebook bejegyzésükben.

Időközben az Országos Mentőszolgálat portálunknak is megerősítette a fentebbieket.

– A mentők egy középkorú férfi és egy középkorú nő halálának beálltát állapították meg. Az áradás következtében kórházba szállítanunk senkit nem kellett.

A halálesetek tényét Nagy Csaba tűzoltó főhadnagy, vármegyei katasztrófavédelmi szóvivő is megerősítette.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű eső hatalmas károkat okozott Gyöngyöstarjánban. Akkor még úgy tudtuk, egy elhunytja van a katasztrófának, akit a katasztrófavédelem emberei nagy erőkkel kerestek. 

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában