Villámárvíz

2023.06.08. 14:07

Házakat, pincéket áraszt el az esővíz Hevesben +videó

Például Recsken, Mátraderecskén is gondot okozott a hirtelen lezúduló csapadék. Egerben is áll a víz az utakon.

HEOL

Az egri utakon való közlekedést is lassítja a rengeteg lehullott csapadék

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Információink szerint a Heves Vármegyei Katasztrófavédelem több riasztáshoz is vonul. Például Recsken, Mátraderecskén is gondot okozott a hirtelen lezúduló csapadék, mindkét helyen ingatlanokba tört be a víz.

A katasztrófavédelem friss információi szerint házakat, pincéket, udvarokat áraszt el a nagy mennyiségű esővíz. 

– A felhőszakadás és a zivatar egyre több feladatot ad a tűzoltóknak. Elsősorban Heves és Nógrád vármegye érintett, ahol lakóházakba, pincékbe, udvarokba befolyt víz kiszivattyúzásához kérik a tűzoltók segítségét. A Heves vármegyei Recsken egy Gárdonyi Géza utcai lakóházat öntött el az esővíz a déli órákban. Mátraderecskén a sok csapadék több utcát is elárasztott, így a Kossuth Lajos utcából, a Mátyás király utcából és az Árpád utcából is jelentettek károkat. Egyes lakóházak lakhatatlanná váltak, ráadásul az Almás patak is kilépett a medréből a településen. A Nógrád vármegyei Pásztóról több bejelentés is érkezett a kora délutáni órákban. A Kékesi úton egy családi házat veszélyeztet a víz, melyet az egységek homokzsákokkal próbálnak visszatartani. A Tóthegyes úton egy családi ház udvarát 50-60 centiméter magasságban elárasztotta a csapadék. Ugyancsak Pásztón a Nyikom utcánál kiöntött a patak, melynek hídját a tűzoltók lezárták a forgalom elől. Bercel településen, a Tabáni úton egy családi ház földszintjét és pincéjét is elöntötte a víz – részletezték a helyzetet.

Eger vízelvezetési problémáit is jól példázza a lenti videó. Az alacsonyabban fekvő városrészek felé vezeti a rendszer a vizet, ahol elfolyni nem tud, így a csatornából felfelé tör a csapadékvíz.

Egerben a vasútállomás mellett is áll a víz. A gépjárművek több mint tíz centiméteres vízben közlekednek, ami lassítja a forgalmat és fennakadásokat okozhat.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában