Baleset

2023.06.08. 16:04

Teherautóba csapódott egy terepjáró az M3-ason + videó

Hiába hívja fel a Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (MKIF Zrt.), illetve a Magyar Közút a figyelmet az utakon dolgozó kollégáikra, rendszeresen előfordulnak balesetek, olykor tragédiák. Legutóbb, június hetedikén az M3-as autópályán történt ilyen szerencsétlenség.

HEOL

Egyik olvasónktól kaptuk a felvételt, amelyen jól látható, hogy az M3-as autópályán Miskolc felé, a Halászaranyosi pihenőhely előtt, a 73 kilométernél a belső sávban egy munkát végző teherautóba csapódott egy terepjáró szerdán. A baleset következtében torlódás nem alakult ki.

Egyébként a Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (MKIF Zrt.) Facebook-oldalán a napokban figyelmeztetett egy sokkoló szimulációval a sebességhatár betartásának fontosságára. Mint írták, bármikor rosszul lehet valaki előttünk, műszaki gondja is akadhat vagy satuféket nyom, nem fogjuk tudni mindezt lereagálni, ha nem megfelelő sebességgel megyünk és nem elég nagy a követési távolság! Sokszor a tereléseknél még azt a teherautót is előre löki a becsapódott kocsi, amin az ütközéselnyelő van. A baj csak az, hogy kollégáik az úgynevezett TMA takarásában dolgoznak.

Kiemelték, mindig előre jelzik a tereléseket. Kérnek mindenkit, hogy figyelemmel, óvatosan vezessen és a kihelyezett táblák szerint közlekedjen! 

Ennyi marad a teherautóba rohanó autóból más-más sebességet választva:

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában