Baleset

2023.09.26. 10:49

Figyelmetlen idősebb sofőr miatt sérültek meg többen Siroknál

A nő figyelmetlenség miatt letért az útról, majd amikor sikerült visszatérnie frontálisan neki csapódott a szembe jövő autónak Siroknál.

Heol.hu

A fényképen a balesetben érintett autók láthatók, a szürke színű jármű a gyanúsított által vezetett kocsi

Forrás: Magyarország Ügyészsége

Az Egri Járási Ügyészség a közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt indított bűnügyben megszüntette az eljárást, mivel a tevékeny megbánás folytán – sikeres és eredményes közvetítői eljárás eredményeképpen – a gyanúsított büntethetősége megszűnt – tájékoztatta portálunkat Dr. Gubala Ádám Miklós helyettes sajtószóvivő ügyész.

Kiderült, hogy az ügyészség határozata szerint egy idősebb nő 2020 nyarán Sirok felé haladt autójával, amikor figyelmetlensége miatt letért a kavicsos útpadkára. Sikerült ugyan az autót az úttestre visszakormányoznia, de közben áttért a szembejövő forgalmi sávba, ahol frontálisan nekiütközött az ott szabályosan közlekedő autónak. A vétlen járműben három személy – köztük egy kiskorú gyerek – súlyos, töréssel járó sérüléseket szenvedett.

A Heves Vármegyei Kormányhivatal Hatósági Főosztály Igazságügyi Osztálya az ügyészi döntés alapján lefolytatta a közvetítői eljárást, mely 2023 nyarán véget ért. A felek között erkölcsi és anyagi jellegű jóvátételről született megállapodás, aminek teljesítése is megtörtént. Ezek alapján a gyanúsítottal szemben az ügyészség megszüntette a büntetőeljárást.

Jogszabály:

A Büntető Törvénykönyv alapján tevékeny megbánás miatt nem büntethető, aki a közlekedési vétség elkövetését a vádemelésig beismerte, és közvetítői eljárás keretében a sértett által elfogadott módon és mértékben a bűncselekménnyel okozott sérelmet jóvátette. A Büntetőeljárásról szóló törvény pedig úgy rendelkezik, hogy az ügyészség megszünteti az eljárást, ha tevékeny megbánás folytán a büntethetőség megszűnt.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában