Tolvajok

2023.10.04. 06:55

Sok autót feltörtek Egerben, legtöbbször nyitva felejtették

Olvasónk jelezte, hogy az egri Kallómalom, Rákóczi és Vallon utcákban éjjelente autókat próbáltak feltörni az elmúlt 2 hétben. A rendőrség arról tájékoztatott, hogy a tulajdonosok legtöbbször nem zárták be a gépjárműveket.

Szabadi Martina Laura

Olvasónk jelzése szerint az egri Kallómalom, Rákóczi és Vallon utcákban éjjelente autók kifosztásával próbálkoztak az elmúlt 2 hétben. Ismeretlenek végigpróbálgatják éjjelente a parkoló autókat, hátha valamelyik nyitva maradt és amennyiben nyitva találják, akkor átnézik, hogy van-e benne érték. Minderről a rendőrségnél érdeklődtünk. Arról kérdeztük őket, hogy volt-e ilyen bejelentés a fenti utcákból, illetve, hogy az említett 3 utca környékén törtek-e fel autót az elmúlt 4 hétben.

– Az elmúlt hetekben több bejelentés is érkezett az Egri Rendőrkapitányságra gépkocsi-feltörésről. Ezek mindegyikében folyamatban van az eljárás. Fontosnak tartjuk azonban kiemelni, hogy az esetek többségében a járműtulajdonosok vagy nyitva felejtették az autójukat, így azokból könnyedén el tudtak vinni értékeket, vagy kívülről is könnyen észrevehető helyen hagytak pénztárcát, telefont, laptopot, illetve egyéb drága holmit, ami miatt feltörték a járművet – közölte Lázár Levente rendőr főhadnagy, a Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Arra is kitért a rendőrség, hogy a gépjárműlopás és a gépkocsifeltörés jó eséllyel megelőzhető, amennyiben betartunk néhány alapszabályt:

– Gépkocsiját mindig gondosan zárja be, akkor is, ha a saját udvarán parkol, vagy csak néhány pillanatra kell „beugrania” valahová! Nem célszerű a gépkocsit járó motorral, nyitva hagyni, még néhány pillanatra sem, amíg a gépkocsivezető esetleg bezárja a kaput, vagy a garázsajtót. Ha gépjárműjével nem tud garázsban parkolni, lehetőség szerint biztonságos parkolót válasszon, kerülje az elhagyatott, éjszaka rosszul kivilágított, vagy kivilágítatlan területeket, ha módjában áll, válasszon őrzött parkolót! Mivel a tolvajok is használnak korszerű technikát, ismerje meg autója biztonsági rendszerét, és készüljön fel a támadásokra, lássa el gépkocsiját védelemmel, megbízható riasztó készülékkel! A gépjármű okmányait, kulcsait tartsa biztonságos helyen, ne hagyja őrizetlenül és ne a gépkocsiban tárolja! Különösen nagy a csábítás az elkövetőknek, ha a gépkocsi ablaka le van húzva, vagy az ajtaja nincs zárva. Ne hagyjon értéket az autójában, különösen ne az utastérben, ha mindenképpen a gépkocsiban kell hagynia néhány dolgot, akkor azokat zárja a csomagtérbe – hangsúlyozta a rendőrség.

Idén tavasszal egy ózdi tolvajt fogtak el a rendőrök, aki az egyik egri parkolóban tevékenykedett. Egy felnémeti tolvajt pedig kamera felvétele buktathatott le.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás Shutterstock.)
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában