A legkreatívabbak

2024.06.12. 08:50

Bemutatót tartottak a tűzoltók a nyertes iskolában

Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság és a Katasztrófavédelem Központi Múzeum közös pályázatára legtöbb alkotást benyújtó iskolában a tűzoltók bemutatót és tűzvédelmi oktatást tartottak.

Heol.hu

A tűzoltók bemutatója a Verpeléti Arany János Általános Iskola és Reményi Ede Alapfokú Művészeti Iskolában

Forrás: Heves VMKI

A közelmúltban elbírálták az Országos Tűzmegelőzési Bizottság és a Katasztrófavédelem Központi Múzeum közös pályázatának vármegyei pályaműveit. Az az iskola, ahonnan a legtöbb pályamű érkezett, minden évben elnyeri a legkreatívabb iskola címet. Ez évről-évre azzal jár együtt, hogy az intézményhez legközelebbi tűzoltóság bemutatót és tűzvédelmi oktatást tart a díjazott iskolában egy előre megbeszélt időpontban, tudatta portálunkkal Nagy Csaba tűzoltó százados szóvivő.

A „Legkreatívabb iskola” címet idén is a Verpeléti Arany János Általános Iskola és Reményi Ede Alapfokú Művészeti Iskola nyerte el. Tőlük összesen 140 pályamű érkezett, mely azt jelenti, hogy a tanulók 60 százaléka készített rajzot. Az egri tűzoltók pedig hétfő délelőtt látogatták meg az intézményt. Az udvaron gyűltek össze a fiatalok, ahol a szakemberek tűzvédelmi jó tanácsokkal látták el őket. Többek között szó esett arról, hogy mit tegyenek, ha a konyhában kigyulladt az étel, illetve olaj vagy zsiradék kap lángra tűzhelyen. Ezt követően a kicsik hosszú sorokban várták a sorukat a locsolós játéknál, amellyel egy vízsugárral ügyesen célozva, egy égő lakást kell eloltania a sugár kezelőjének. A tűzoltók bemutatták a tűzoltáshoz, illetve mentésekhez használt szakfelszereléseiket, a fiataloknak össze is szereltek pár eszközt. A kíváncsi tanulóknak volt lehetőségük a tűzoltóautóba is beülni, továbbá a lánglovagok védőruháit is szemügyre vehették. A látogatás végén a tűzoltók megköszönték a tanároknak és a diákoknak a művészi munkákat, melyeket a „Füstérzékelő életet menthet”, és a „Gróf Széchenyi Ödön élete és munkássága” témakörben mutattak be idén.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!