Vesztegetés

2024.06.21. 14:23

Egerben csapott le a Nemzeti Védelmi Szolgálat, már nyomoznak

A gyanúsított kormánytisztviselői jogviszonyban és nem ügyvédként dolgozik.

Molnár Helga

Jelzés érkezett szerkesztőségünkhöz, hogy szerdán feltehetőleg a Nemzeti Nyomozóiroda csapott le Egerben, a közlekedési felügyeletnél, ahonnan az ügyvédet vitték el.

Egerben csapott le a Nemzeti Védelmi Szolgálat, már nyomoznak
Egerben csapott le a Nemzeti Védelmi Szolgálat, már nyomoznak (Illusztráció)
Fotó: PeopleImages.com - Yuri A / Forrás: Shutterstock

Körülbelül egy éve biztosokat vittek el, akik zsebre dolgoztak. Az ügyvéd a gyanú szerint a büntetések kiszabásakor dolgozott zsebre: zsarolt, kisebb összeget ítélt meg például túlsúly miatt, azonban erre jött a saját haszna 

– írta egy informátorunk.

Megkerestük az ügyben a Központi Nyomozó Főügyészség, részükről dr. Kovács  Katalin főügyészségi ügyész, szóvivő válaszolt, s tisztázta a részleteket.

– Megkeresésére tájékoztatom, hogy a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség előnyért hivatali helyzetével egyébként visszaélve elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt nyomozást folytat, amely ügyről később adunk részletesebb tájékoztatást, jelenleg további adat nem közölhető.

Ugyanakkor hangsúlyozni kívánjuk, hogy a gyanúsított kormánytisztviselői jogviszonyban és nem ügyvédként dolgozik, és az eljárásban a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda nem vett részt, az ügy a Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentésére indult – írta.

Ha frissül az ügy, természetesen írunk róla.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!