Sikkaszthattak

2024.06.16. 08:00

Ötök bandája a sajtraktárban

Két sajtraktárban dolgozó ember és három tehergépjárművezető a terheltje annak a büntetőpernek, amelyben az Egri Járási Ügyészség azzal vádolja őket, hogy saját zsebükre dolgozva értékesítettek a raktárból az üzletekbe kiszállított termékeket.

Sike Sándor

Hoszné dr. Nagy Tímea bíró, az Egri Törvényszék sajtószóvivője portálunk kérdésére közölte: az Egri Járásbíróságon jelntős értékre üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntette és más bűncselekmények elkövetése miatt folyamatban lévő büntető eljárásban a bíróság június 11-én tárgyalást tartott, majd – bizonyítás kiegészítése érdekében – elnapolta az ülést.

Cheese factory worker controlling maturation of cheese
Ellopták a sajtot a raktárból
Ellopták a sajtot a raktárból
Forrás: GettyImages

A vádirat lényege: az első- és másodrendű vádlottak 2018-2019-ben raktáros munkakörben  dolgoztak egy sajtraktárban. Feladatkörükbe tartozott a rájuk bízott áruk kiadása és átvétele. Az elsőrendű terhelt – R. Z. – műszakvezetői feladatokat is  ellátott, vezette a készletnyilvántartásokat. Három további vádlottja a büntetőpernek tehergépjárművezetőként dolgozott. Munkáltatójuk és a sajtraktár üzemeltető cége közötti  szerződéses jogviszony alapján feladatukat képezte, hogy a sértett raktárából felvett  árucikkeket a kiskereskedelmi partnerek részére kiszállítsák. 

A másodrendű terhelt volt az a vádirat szerint, aki  műszakvezetője tudomására hozta, hogy az ellenőrzési folyamatok hiányosságai miatt lehetőség van a rábízott árucikkek  eltulajdonítására oly módon, hogy azokat a velük együttműködő gépjárművezetők  által szabályszerűen kiszállított árucikkek közé helyezik, majd a gépjárművezetők  azokat értékesítik, és a haszonból a raktárosokat is részesítik. 

A vádirat szerint R. Z. a munkatársa által felkínált lehetőséget elfogadta, és ezt követően az éjszakai  műszakok során rendszeres haszonszerzésre törekedve dézsmálták meg a rájuk  bízott termékeket. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!