Összefoglaló

2024.06.26. 12:30

Kifolyt olaj, szabadtéri tüzek, kidőlt fák és súlyos baleset miatt vonultak a tűzoltók

Kedden összesen 10 segélyhívás érkezett a katasztrófavédelem Heves vármegyei műveletirányítási központjába. A tűzoltók szabadtéri tüzekhez, kifolyt olajhoz, kidőlt fákhoz vonultak és volt egy súlyos baleset is.

Heol.hu

Az 2 tűzesetet és 5 műszaki mentést összesen 9 hivatásos és 1 önkéntes tűzoltóegység kezelte. A beavatkozást igénylő esetek mellett 1 kiérkezés előtt felszámolt káresethez is vonultak a tűzoltók, továbbá 1 téves és 1 szándékosan megtévesztő jelzés is érkezett az ügyeletre - közölte portálunkkal Nagy Csaba vármegyei katasztrófavédelmi szóvivő.

A Füzesabonynál történt balesethez is siettek a tűzoltók segíteni
A Füzesabonynál történt balesethez is siettek a tűzoltók segíteni
Forrás: tenyek.hu

A szóvivő részletezte is, mihez kellett a tűzoltók segítsége

  • Összeütközött egy kamion és egy kisteherautó délelőtt az M3-as autópálya 116-os kilométerénél, Füzesabony térségében. A kisteherautó fagylalttölcsért szállított, a kamion rakománya fa volt, az útra kiszóródott szállítmányba egy személyautó is belehajtott. A mezőkövesdi és füzesabonyi hivatásos tűzoltók áramtalanították a kisteherautót, majd biztosították a helyszínt. A balesetnek egy súlyos sérültje volt.
  • Délután az egri hivatásos tűzoltók az Eger és Egerbakta közötti útszakaszra kifolyt olaj eltávolításában segítettek a közútkezelőnek.
  • Az egri hivatásos tűzoltók Egerben a Nagykőporos útnál, a füzesabonyi katasztrófavédelmi őrs tűzoltói pedig Kálban az Árnyas utcánál, kis kiterjedésű szabadtéri tüzeket oltottak el.
  • Délelőtt a szilvásváradi hivatásos tűzoltók Szilvásváradon az Aradi vértanúk útján, délután a hevesi hivatásos tűzoltók Tarnamérán a Malom utcában, a pétervásárai hivatásos tűzoltók pedig Szentdomonkoson a Szabadság úton, vezetékekre és melléképületre dőlt, veszélyes fákat távolítottak el. Személyi sérülés nem történt az esetek során. 
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!