Beavatkozások

2024.07.03. 16:05

Lakókat veszélyeztettek a darazsak Verpeléten

Egy téves jelzés is érkezett a katasztrófavédelemhez.

Molnár Helga

Kedden összesen 10 segélyhívás érkezett a katasztrófavédelem Heves vármegyei műveletirányítási központjába. A három tűzesetet és hat műszaki mentést összesen kilenc hivatásos, egy önkormányzati, valamint egy önkéntes tűzoltóegység kezelte. A beavatkozást igénylő esetek mellett egy téves jelzés is érkezett az ügyeletre – írja a Heves Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Kora reggel a tiszanánai önkormányzati tűzoltók egy kerítésre dőlt fát távolítottak el Sarudon, a Jókai úton. Reggel a gyöngyösi hivatásos tűzoltók Gyöngyösön a Zalár József úton távolítottak el kidőlt fát.

Délután Egerben a Kodály Zoltán úton egy leszakadt faág veszélyeztette a közlekedőket, a város hivatásos tűzoltói szüntették meg az akadályt.

Tűz keletkezett egy vendéglátóhely konyháján kora este Egerben, az Érsekkertben. A kemencéhez csatlakoztatott kéményben gyulladt meg a lerakódott zsírréteg, a lángok a fal szigetelésére is átterjedtek. Az egri hivatásos tűzoltók két gépjárművel, a katasztrófavédelmi műveleti szolgálattal kiegészülve vonultak a helyszínre, az egységek három vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a lángokat. Az épületet a beavatkozás idejére huszonkét embernek kellett elhagynia, a tűzben senki nem sérült meg.

Kedden a gyöngyösi hivatásos tűzoltók Adácson, illetve Gyöngyösön oltottak el kis kiterjedésű szabadtéri tüzeket. Az Agria Speciális Mentő és Tűzoltó Csoport önkéntesei Egerben két helyszínen, továbbá Verpeléten távolítottak el házak lakóit veszélyeztető darazsakat. 

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Shutterstock)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!