Rajtaütés

2024.07.10. 11:15

Pihenőnapos gyöngyösi rendőr csapott le az ittas sofőrre

A jogsiját a helyszínen elvették.

Molnár Helga

Pihenőnapját töltő gyöngyösi rendőr kapott hétfőn délután egy telefonhívást. Hívója elmondta, hogy egy helyi benzinkúton éppen alkoholt vásárol egy gépjárművezető, aki szemmel láthatóan ittas állapotban van – írja a Heves vármegyei rendőrség.

Ahogy írják, a helyszínre sietett, ekkor a férfi már aludt a járműjében, így őt szemmel tartotta szolgálatos kollégái kiérkezéséig. A mentőszolgálat szakemberei tudták végül felébreszteni a férfit, akinél az alkoholszonda magas értéket mutatott, így ellene ittas állapotban elkövetett közúti járművezetés bűncselekmény gyanúja miatt indult eljárás. Persze a jogsiját a helyszínen elvették.

Közben az is kiderült, hogy az ittas sofőr aznap korábban kétszer is volt alkoholt venni a kúton és mindig ő vezette a járművet.
– Akik ittasan, vagy bódultan járművet vezetnek, elfogadhatatlan kockázatot vállalnak, és mások életét is veszélyeztetik – emelik ki.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Shutterstock)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!