Bűnügy

2024.07.04. 09:57

Szöges lécet rakott egy tiszai vasúti átjáróba, de lebukott

Szögekkel és csavarokkal teli deszkát tett a gyanúsított egy vasúti átjáróba. A tiszafüredi rendőrök elfogták.

Molnár Helga

Korábban írtuk, hogy a tiszafüredi rendőrök május 14-én délután értesültek róla, miszerint a közösségi médiában fénykép- és videófelvétel terjed arról, hogy valaki szöges deszkát helyezett ki a Tiszafüred és Tiszaörvény közötti vasúti átjáróba – tájékoztatta a Szoljon.hu-t a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

A szöges léc
A szöges léc
Forrás:  Police.hu

Mint kiderült, a rendőrök felkeresték a posztolót, aki elmondta, hogy május 14-én 1 óra 30 perckor észlelte a szögekkel és csavarokkal tűzdelt lécet az átjáróban, majd a felvétel elkészítését követően elhárította a közvetlen balesetveszélyt, és elvitte onnan.

Az ügyben vádemelés történt, ezt is megírta a Szoljon. A vád szerint a férfi ez év május 14-én hajnali fél kettőkor Tiszafüred-Tiszaörvényen, egy vasúti átjárónál az úttestre, a vasúti sínhez beszorítva egy 71 centiméter hosszúságú, 10 centiméter széles, 8 darab csavarral és szöggel teleütött falécet helyezett el az úton keresztbe úgy, hogy a szögek és csavarok élei felfelé álltak. A férfi a cselekmény elkövetését elismerte, de nem kívánt nyilatkozni arról, hogy mi volt tettének motivációja.

Az ügyészség a vádiratában a vádlottal szemben pénzbüntetés kiszabását indítványozta. Az ügyben a Tiszafüredi Járásbíróság fog döntést hozni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!