heves megye

2018.03.19. 11:19

Balesetekhez, veszélyesen megdőlt és kidőlt fákhoz vonultak a tűzoltók

A hétvége folyamán hétfő délelőttig csaknem húsz alkalommal avatkoztak be Heves megye tűzoltói a rendkívüli téli időjárás okozta káreseményeknél.

Heol

Jellemzően közlekedési balesetek és veszélyesen megdőlt vagy kidőlt fák miatt érkezett bejelentés a katasztrófavédelem megyei ügyeletére – számol be a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapján. Írják: megyénkben elzárt település nincs, az áramszolgáltatással csak rövid időre voltak problémák, amelyet az áramszolgáltató szakemberei gyorsan elhárítottak. Bár látszatra enyhített a szorításán a márciusi tél, hófúvásokra, csúszós utakra továbbra is lehet számítani.

A megyei katasztrófavédelem kéri a lakosságot, hogy biztonságuk érdekében gépjárművel csak halaszthatatlan esetben induljanak útnak. Ügyeljenek a követési távolságra és a megváltozott útviszonyoknak megfelelő sebesség megválasztására.

Ha mégis gépjárművel útnak indulnának, azt csakis télnek megfelelő állapotú járművel tegyék. A járműben legyen, hólánc, mobiltelefon-töltő, feltöltött telefon, láthatósági mellény, GPS vagy térkép, tartalék kabát és takaró, meleg ital és víz. Tankoljunk a szokásosnál több üzemanyagot.

Előfordulhat, hogy napközben az előre jelzetthez képest jelentősen megváltozik az időjárás, ezért mielőtt hazaindulnánk a munkából, tájékozódjunk az aktuális időjárásról és az utak állapotáról. A tájékozódáshoz mindenkinek ajánljuk a katasztrófavédelem ingyenes „VÉSZ” alkalmazását, illetve honlapját is. Az időjárási előrejelzéseket nyomon követheti az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján az aktuális útviszonyokról a Magyar Közút információs portálján olvashat.

Ajánlóképünk illusztráció Fotó: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában