átány

2017.09.21. 19:30

Szexuális zaklatás: rendőrkézen a 17 éves támadó

Bűncselekmény történhetett a településen.

Olvasónk tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy szerdán este fél kilenc tájékán egy személy az átányi buszmegálló épületében dolgozó fodrászlányra támadt, akit megpróbált megerőszakolni, és a ruháját is letépte.

Az esettel kapcsolatban megkerestük Soltész Bálint, megyei rendőrségi sajtószóvivőt, aki kérdésünkre elmondta: a helyi rendőrkapitányságra valóban érkezett egy ilyen bejelentés. Részletesebb tájékoztatást későbbre ígért.

A helyi polgármesteri hivatalban nem kívánták kommentálni a hírt.

Frissítés:

16.20

Átány Község Önkormányzatának képviselő testülete délután hivatalos honlapján közleményt adott ki.

Ebben azt írták: a bűncselekményt a legsúlyosabb mértékig elítélik, és aggodalmukat fejezik ki, hogy ilyen eset megtörténhetett. Közölték még, hogy a tettes elfogása megtörtént, valamint a képviselő-testület az illetékes szerveket felkérte a köznyugalom és a közbiztonság biztosítására.

19.35

A Hevesi Rendőrkapitányság szexuális erőszak bűntett kísérlet és testi sértés vétség elkövetésének gyanúja miatt folytat eljárást egy 17 éves átányi lakos ellen – tájékoztatta portálunkat Kovács Nikoletta rendőrségi sajtóreferens. Közölte, hogy a rendelkezésre álló adatok alapján a fiú megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy szerdán 20 óra körül egy átányi üzletbe erőszakkal bement és az ott dolgozó nőt bántalmazta, majd szexuálisan zaklatta.

Hozzátette: a fiatal elmenekült a helyszínről miután oda érkezett a nő barátja, aki megakadályozta a további erőszakos magatartást. A bántalmazás következtében a sértett az elsődleges orvosi vélemény alapján nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A rendőrök az adatgyűjtés során azonosították a feltételezett elkövetőt, akit csütörtökön reggel otthonában elfogtak és előállítottak. A nyomozóhatóság őrizetbe vette a gyanúsítottat és előterjesztést tesz előzetes letartóztatásának indítványozásra.

Címkék#Átány

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában