garázdaság

2018.10.18. 14:16

Egri diákverés: megszólalt a gimnázium igazgatója is

Az eset pedagógiai tanulságairól csütörtökön iskolagyűlés keretében ejtettek szót az Egri Dobó István Gimnázium.

Heol

Korábban számoltunk be arról, hogy nagy port kavart a hír, miszerint egy egri szórakozóhelyen megvertek a biztonsági őrök egy dobós diákot.

Azt is megírtuk, az Egri Rendőrkapitányság garázdaság bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást az ügyben.

– Nem az Egri Dobó István Gimnázium által szervezett hivatalos rendezvényen bántalmazták az iskola diákját – közölte Csontosné Mészáros Katalin intézményvezető a szerdán, az egyik országos hírportál által megjelentett cikkre reagálva, mely elsőként számolt be arról, hogy az egri tanulót biztonsági őrök verték meg az Uránia Moziban múlt hét végén.

Az intézményvezető a Heolnak eljuttatott közleményében felidézte: október 11-én csütörtökön diáknapot – tanítás nélküli munkanapot – tartottak az intézményben, ám a rendezvény, mely jól szervezetten, tanári felügyelet mellett zajlott, ezen a napon 17 óra körül véget ért. Ezt követően az iskola a híresztelésekkel ellentétben nem szervezett „hivatalos diáknapi afterpartyt”, hasonló rendezvényről sem az intézmény vezetésének, sem a pedagógusoknak nem volt tudomása.

Az iskola igazgatója telefonon mindehhez hozzátette: bár nem viselnek felelősséget, mint intézmény a történtekért, mégis mélységesen felháborítja tanulójuk bántalmazása egy nyilvános rendezvényen. A gimnázium, mint hogy nincs rá jogi lehetősége, nem folytat vizsgálatot az ügyben, ugyanakkor az eset pedagógiai tanulságairól még csütörtökön iskolagyűlés keretében ejtettek szót.

Ajánlóképünk illusztráció Fotó: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában