Gyöngyös, Eger

2017.11.21. 15:17

Együtt szöktek volna a háziőrizetből

A most elfogott és előzetes letartóztatásba került két fiatal gyanúsítottal szemben a Gyöngyösi Rendőrkapitányság előtt rablás bűntette és garázdaság vétsége miatt folyik nyomozás.

Az Egri Járásbíróság ügyészi indítványra, október 6-án mindkét gyanúsított házi őrizetét elrendelte, azzal hogy a gyanúsítottak mozgását nyomkövető technikai eszközzel kell ellenőrizni – tudatta portálunkkal kedden az Egri Törvényszék Sajtóosztálya.

Mint közölték, a házi őrizet elrendelésének az indoka az volt, hogy a terheltek esetében a szökés, elrejtőzés, illetve a bűnismétlés reális veszélye is fennállt. A bíróság végzésében figyelmeztette a terhelteket, hogy amennyiben a házi őrizet szabályait megszegik, úgy előzetes letartóztatás rendelhető el velük szemben. Ezt a döntést az Egri Törvényszék helybenhagyta.

Hozzátették: a két különböző településen tartózkodó elsőrendű gyanúsított november 18-án koraeste, míg a másodrendű gyanúsított november 19-én reggel eltávolította a lábára helyezett nyomkövetőt és mindketten ismeretlen helyre távoztak. Az intézkedő rendőrök még november 19-én Gyöngyösön elfogták a gyanúsítottakat. Ellenük most már fogolyszökés vétsége miatt is folyik eljárás.

Tájékoztattak arról is, hogy miután a Gyöngyösi Rendőrkapitányság a gyanúsítottakat őrizetbe vette a Gyöngyösi Járási Ügyészség indítványozta előzetes letartóztatásukat.

Az Egri Járásbíróság november 21-én elrendelte a gyanúsítottak előzetes letartóztatását. Az indokolás szerint figyelemmel arra, hogy a gyanúsítottak a velük szemben elrendelt házi őrizet hatálya alatt megszöktek, a bíróság úgy ítélte meg, hogy az előzetes letartóztatással elérni kívánt célok – jelenlétük biztosítása, bűnismétlés megakadályozása – az eljárás jelenlegi szakaszában kizárólag előzetes letartóztatás elrendelésével biztosíthatók.

A végzés nem jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában