bűnügyek

2018.03.19. 11:58

Elsőfokú ítélet született a volt élettársát megszúró vádlott ügyében

Az Egri Törvényszék R. Z. K. vádlottat súlyos testi sértés bűntette, személyi szabadság megsértésének bűntette és folytatólagosan elkövetett zaklatás vétsége miatt két év börtönbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását három év próbaidőre felfüggesztette.

Heol

Az elsőfokú bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott 2013. augusztusában ismerkedett meg a sértettel – tájékoztatta a Heolt az az Egri Törvényszék Sajtóosztálya. Megtudtuk, a pár kapcsolata körülbelül egy év elteltével a vádlott féltékenykedése miatt megromlott, ezért a sértett szakított vele.

Később a vádlott folyamatos kérlelésére a kapcsolatukat helyreállították, azonban a további veszekedések miatt a sértett 2015. augusztus 25-én végleg szakított a vádlottal. A vádlott a szakításba nem nyugodott bele, és a sértettet az akarata ellenére többször felkereste a lakóhelyén, feltartóztatta az utcán, a kapcsolatuk helyreállítására akarta őt rávenni, majd a folyamatos visszautasításokat követően a sértettet megfenyegette. A kitartó zaklatás és fenyegetőzés miatt a sértett félt a vádlottól.

A sértett 2015. szeptember 14-én Füzesabonyban egy mezőgazdasági munkás képzésen vett részt. A 9 óra körüli szünetben a vádlott megjelent a helyszínen, a sértettet behúzta a női mellékhelyiségbe, és ott fenyegetőzéssel próbálta rávenni arra, hogy a kapcsolatukat helyreállítsák. A vádlott a kijáratot elállva 15-20 percen keresztül nem engedte a megfélemlített sértettnek, hogy a mosdóból kijöjjön.

A sértett 2016. március 16-án 22 óra körül Besenyőtelken egyedül ment haza. A vádlott a sértett érkezésére várt. Amikor a sértett megjelent abban az utcában, ahol a vádlott már várt rá, a vádlott odament hozzá, és egy 16 cm pengehosszúságú vadásztőrrel a sértettet hátulról megszúrta, majd a helyszínről elszaladt. A támadás következtében a sértett nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Az ítélet nem jogerős, az ellen az ügyész téves jogi minősítés és a kiszabott büntetés súlyosítása érdekében fellebbezést jelentett be. A vádlott és védője az ítéletet tudomásul vették.

Ajánlóképünk illusztráció Fotó: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában