Mátraszentimre-Galyatető

2017.11.18. 15:30

Fákat döntöttek az útra a tűzoltók a Mátrában – Videó

A téli időszak veszélyeire történő felkészülés keretében a katasztrófavédelem, a rendőrség, a közútkezelő és az erdészet közös gyakorlatot tartott szombaton az áprilisi rendkívüli havazás helyszínén.

Heol

Fotó: Czímer Tamás

A Mátrában tavasszal tapasztalt rendkívüli helyzet a téli időszakban bárhol előfordulhat, ezért az ország több megyéjéből is érkeztek önkéntes mentőszervezetek a gyakorlatra.

A téli felkészülési gyakorlat során a Mátraszentimre és Galyatető közötti útszakaszon az úthoz közeli – a téli időszakban veszélyt jelentő – fákat döntötték az útra. Ezzel előidézhető az idén áprilisban tapasztalt helyzet, amelynek során a kidöntött fákat az ország több megyéjéből érkező önkéntes mentőszervezetek darabolték fel és tették járhatóvá az utat. A gyakorlatban a katasztrófavédelem mellett a rendőrség, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. és az Egererdő Zrt. szakemberei is részt vettek.

 

A heol.hu folyamatosan beszámolt arról, tavasszal milyen kritikus volt a helyzet a Mátrában a hirtelen jött nagy havazás miatt. Sok baleset történt, számos utat le kellett zárni, több településen nem volt áram. A Kékestetőn 47 centiméteres hóvastagságot is mértek.

Fotók: Czímer Tamás

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában