bűnügyek

2017.11.21. 09:44

Három év börtön a gyöngyösi piacon az árusra támadó vádlottnak

Életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt három év börtönbüntetésre és négy év közügyektől eltiltásra ítélte L. J. vádlottat az Egri Törvényszék.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott tavaly június 24-én 12 óra körül a gyöngyösi piacon egy korábbi ügy miatt szóváltásba keveredett az ott árusként dolgozó sértettel – tájékoztatta a Heolt az Egri Törvényszék Sajtóosztálya.

Megtudtuk: az ittas állapotban lévő vádlott a szóváltás során indulatba jött, a zsebéből egy 9 centiméter pengehosszúságú kést elővett, és azzal a sértett feje és hasa irányába több erőteljes szúrómozdulatot tett. A szúrásokat a sértettnek egy ládát maga elé tartva, illetve a vádlott kést tartó kezének lefogásával sikerült hárítania. A vádlottat az időközben helyszínre érkező rendőrök lefegyverezték.

A támadás során a sértett nem szenvedett sérülést, azonban az elkövetés eszközére, a támadott testtájékra és az alkalmazott erőre figyelemmel a sértett védekezésének hiányában reálisan fennállt életveszélyes sérülés kialakulásának lehetősége.

Az ítélet ellen a vádlott és védője a kiszabott büntetés enyhítése érdekében fellebbezést jelentettek be. Az ítélet nem jogerős, az ügy másodfokon a Debreceni Ítélőtáblán fog folytatódni.

HEOL

Címkék#Bűnügyek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában