bűnügyek

2019.02.11. 19:11

Hatvani diákverés: ezért nem tudták elítélni a támadókat

A büntetőper márciusában várhatóan a perbeszédekkel folytatódik.

Sike Sándor

Tárgyalást tartott hétfőn a Hatvani Járásbíróság két fiatalkorú és egy, már felnőtt társuk ügyében, akiket tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére aljas indokból elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntettével és súlyos testi sértés kísérletével vádolnak. A bíróság ítéletet nem tudott hozni, mert a másodrendű vádlott nem jelent meg. Így a járásbíróság az iskola mellett az utcán található térfigyelő kamera felvételeit játszotta le, majd az ülést elnapolta.

A vádirat szerint V. E. elsőrendű terhelt a szintén fiatalkorú Sz. R.-rel múlt év májusában az egyik hatvani gimnázium előtt megvárta a kiskorú sértettet, mert a vádlottak abban maradtak, hogy egy korábbi nézeteltérés miatt az iskola előtt, a nyílt utcán a diákok szeme láttára megverik a fiút. A terheltek, előre megtervezetten, a hetedik tanóra befejezését követően a sértettet az iskola előtt a két karjánál megfogva, látványosan megragadták, és akarata ellenére körülbelül harminc méteren keresztül az utcára vezették abból a célból, hogy megverjék, miközben kiabáltak vele. Ezt a jelenetet legalább száz diák látta.

A támadók közösen folyamatosan bántalmazták a fiút, pofon ütötték, a fejét a betonoszlopba verték, valamint a haját kitépték, és többször megrugdosták a földön fekvő gyereket. Megérkezett az elsőrendű vádlott barátja, H. K. is és az ütlegelőkkel szemben fellépni szándékozó másik sértettet feltartóztatta.

A kiskorú sebei ugyan nyolc napon belül gyógyultak, ám fennállt a súlyosabb sérülések kialakulásának a lehetősége is – tartalmazza a vádirat.

Kezdőképünk illusztráció Fotó: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában