heves

2017.07.24. 10:02

Hivatása mellett másik nagy szerelme a foci

Laubert Gergő tűzoltó főtörzsőrmester a Hevesi Katasztrófavédelmi Őrs kötelékében dolgozik beosztott tűzoltóként. Hobbijáról osztott meg pár érdekességet.

Heol

Laubert Gergő Beküldött fotó

Laubert Gergő tű. főtörzsőrmester, a Hevesi Katasztrófavédelmi Őrs kötelékében dolgozik beosztott tűzoltóként. Hivatása mellett van egy másik szerelme is, amely nem más, mint a labdarúgás. Nagyon kicsi gyerekeknek tart fociedzéseket és igazán látszik rajta, hogy ezt tiszta szívből, teljes odaadással és szeretettel végzi. Hobbijáról csillogó szemekkel osztott meg pár érdekességet Tankóné Antal Erika megyei katasztrófavédelmi szóvivőnek.

Mint elmondta: még nagyon kicsi korában kezdődött minden.

- Édesapám és az egyik hevesi testnevelő tanár 1991-ben megalakította a Hevesi Diákfoci Klubot, ahol már hétévesen én is elkezdtem focista pályafutásomat. Az általános iskolát követően serdülő és ifjúsági csapatban fociztam, majd egészen huszonhat éves koromig a Hevesi Labdarúgó Sport Club felnőtt csapatában játszottam.

Arról is beszélt, mikor hagyta abba aktív sportolói pályafutását.

- 2008-ban, felkérésre elkezdtem edzeni a hevesi serdülő és ifjúsági csapatot, mindezek mellett aktív tagja voltam a felnőtt csapatnak is. Végül sérülések miatt döntöttem úgy, hogy abbahagyom az aktív focista pályafutásomat. Egyébként is rendkívül nehéz volt összeegyeztetni, hogy eddzek két fiatalkorú csapatot és még ezek mellett én magam is játsszak minden egyes hétvégén. Végül egy évig foglalkoztam a serdülő és szintén egy évig az ifjúsági csapattal

Azt is megosztotta, mikor kezdett bele az oktatásba, kiket oktat.

- A 7-13 éves korosztályt edzem 2010 januárjától. Először még csak tizenegy gyerekkel foglalkoztam. Ahogy a gyerekek nőttek és következő korosztályba ugrottak, mindig volt lehetőségünk feltölteni a legkisebb korosztályos csapatot. Jelenleg négy korosztályban hatvanegy kis focistát tanítok. Nagyon szeretem őket és imádok ezzel foglalkozni. Ugyanúgy, mint más sportágban, itt is nagyon fontosnak tartjuk az utánpótlás nevelést, hiszen ők a jövő sikeres kis focistái – mesélte Gergő. Majd folytatta:- 2015-ben megszereztem egy edzői papírt. Ez egy nagyon komoly felkészítés volt, hiszen nem mindegy, hogy hogyan foglalkozunk a gyerekekkel, hogyan szólítjuk meg őket, hogyan magyarázzuk el nekik a feladatokat. Minden korosztályban külön edzéstípusok vannak

Céljairól megtudtuk: a legfontosabbnak azt tartja, hogy minél több gyerek járjon edzésre, mozogjon, ismerje meg ezt a sportágat. Szeretne minél több tehetséges focistát kinevelni és segíteni a további pályafutásukat.

- Szeretném azt továbbadni a gyerekeknek, amit én kaptam a futballtól: örömet és a csoporthoz való tartozás érzését.

Beküldött fotó

Tudatosan készült a hivatására

- A hevesi tűzoltóságra még 2008-ban szereltem fel. A rendvédelmi pályát már gyerekkorom óta tudatosan terveztem, hiszen a Lenkey János Honvéd Gimnázium és Kollégium katonai középiskolájába jártam Egerben. Ezután Szentendrén tanultam egy tiszthelyettes képző katonai iskolában, majd négy évig Debrecenben szolgáltam hivatásos katonaként. Debrecen nagyon távol volt Hevestől, a lakhelyemtől, a honvágy miatt úgy döntöttem, hogy hazatérek és tűzoltónak állok – mesélte Laubert Gergő tű. főtörzsőrmester. – Úgy gondolom, ez egy nagyon jó döntés volt, szeretem ezt a hivatást, azt, hogy életeket és anyagi javakat menthetek. Aktívan fociztam, mikor a tűzoltósághoz kerültem. Nagyon hálás vagyok azért, hogy mindig tolerálták és segítettek, ha meccsem vagy edzésem volt, esetleg a gyerekeket kellett felkészíteni. Ha a munka miatt esetleg nem jutott idő elég edzésre, akkor a saját szabadidőben igyekeztem karbantartani magamat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában