heves megye

2018.04.23. 09:39

Kalapáccsal akarta agyonverni barátja kutyáját

A Hevesi Járási Ügyészség állatkínzás vétsége miatt emelt vádat két férfi ellen, akik egy Heves megyei kisközségben abban állapodtak meg, hogy egyikük szívességből agyonveri a másik kutyáját.

Heol

A 27 éves I. rendű vádlott két keverék kutyát tartott falusi portáján, melyek ellátásáról egészen idén február 22-ig gondoskodott, amikor is úgy döntött, hogy az egyik állatot nem eteti tovább, inkább elpusztítja. Délben ezért elsétált a helyi kocsmába, ahol szóba elegyedett a nála idősebb II. rendű vádlottal, és rávette őt arra, hogy a világosabb, zsemle színű kutyáját üsse agyon. Ennek érdekében az I. rendű vádlott lakóházához mentek, ahonnan a gazdája kivezette a kivégzésre szánt ebet a ház mögötti bokros-fás területre, ahol kiláncolta egy akácfához, és távozott. Ezt követően a II. rendű vádlott a magával vitt 3 kilós, tompa fejű kőtörő kalapáccsal az állat koponyájára akart sújtani, azonban az ütés során az eszköz feje lerepült, így a kutya nem szenvedett halálos sérülést.

A férfi ezt tapasztalva immár a csupasz kalapácsnyéllel akarta leütni a megriadt, és a csapások elől menekülni próbáló, kiszolgáltatott állatot, de ez többszöri próbálkozásra sem sikerült neki. Végül letett a további kísérletezésről, és eltávozott a helyszínről, hátrahagyva ott mind a megláncolt kutyát, mind a darabjaira hullott ütőszerszámot.

Az állatot végül a rendőrök találták meg azt követően, hogy a fiatalabb elkövető édesanyja értesítette őket, mivel a fia – aki nem tudott az ölési kísérlet kudarcáról – azt mesélte neki, hogy egy ismeretlen személy agyonverte a kutyáját.

Az ebet egy állatvédő alapítvány orvoshoz vitte, ahol megállapították, hogy elrepedt a koponyája, de ebből a sérülésből több hetes kórházi kezelést követően felépült. A Hevesi Járási Ügyészség a vádlottakkal szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett

fogházbüntetés kiszabására, valamint arra is indítványt tett, hogy a bíróság kobozza el a bűncselekmény során eszközül használt kalapácsot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában