Bűnügyek

2018.07.09. 11:30

Kislányt futtatott a gyöngyösi apa és fia – ötezer volt a tarifa

Maffiamódszerekkel tartott rettegésben egy férfit apa és fia, akik két nőt, köztük egy fiatalkorút is futtattak, hogy drogot tudjanak venni és terjeszteni.

Heol

A Gyöngyösi Járási Ügyészség a bíróságra benyújtott két vádiratában összesen négy férfi felelősségre vonására tett indítványt, akik közül ketten, apa és fia letartóztatásban, míg további két társuk szabadlábon várja a tárgyalást – tájékoztatta portálunkat dr. Kalmár Gyula főügyész-helyettes.

Megtudtuk: az egyik vádirat szerint a 45 éves elsőrendű vádlott – akit 2014-ben húsz év után bocsátottak feltételes szabadságra életfogytig tartó szabadságvesztés büntetéséből – 2016 nyarán a fiával, a másodrendű vádlottal közösen rávett egy 15 éves kiskorút, valamint egy 31 éves nőt arra, hogy Gyöngyösön prostituáltként nekik dolgozzanak. A nők szexuális szolgáltatásait internetes oldalakon hirdették, a tarifájukat 5000 és 15.000 Ft közötti összegben határozták meg, miáltal több millió forint bevételre tettek szert, aminek egy részét aranyba és új pszichoaktív anyag vásárlásába fektették. Ez utóbbit 2017 októberéig 0,2 grammos kiszerelésben, pakkonként árulták.

Az anyag terítésében egy olyan férfi is segített, akinek a sérelmére később – a bíróságra benyújtott másik vádirat szerint – súlyos bűncselekményeket követtek el vádlottársaikkal együtt. Az ügy sértettjének hitelbe is adtak drogot, hogy rászoktassák, míg végül, függővé válva tartozásba került. A két vádlott ettől kezdve folyamatos pszichés terror alatt tartotta a férfit, miközben tartozásának a többszörösét követelték rajta.

Megtörtént, hogy a négy terhelt egy Gyöngyöshöz közeli szőlőbe vitte a sértettet, ahol azért, hogy megleckéztessék háromnegyed órán át zsákot húzva a fejére, halállal és csonkítással fenyegették, késsel szurkálták, egyéb módon, kegyetlenül bántalmazták. A sértett hosszan tartó sanyargatásának és szenvedéseinek végül a két vádlott őrizetbe vétele vetett véget. Az egyiküknél a házkutatás során egy átalakított revolvert is találtak, amelyhez nem volt engedélye.

A Gyöngyösi Járási Ügyészség az apát ez alapján lőfegyverrel visszaélés bűntettével, őt és a fiát – mint társtetteseket – részben tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett kerítés bűntettével, kitartottság bűntettével, gyermekprostitúció kihasználásának bűntettével, új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettével, zsarolás bűntettével, és a sértett sanyargatásával, felfegyverkezve elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntettével vádolja. Két társukkal szemben zsarolás bűntette és minősített személyi szabadság megsértésének bűntette a vád. Az ügyészség főbüntetésül mind a négy vádlottal szemben végrehajtandó szabadságvesztés kiszabására tett indítványt.

Kezdőképünk illusztráció Fotó: Shutterstock

Címkék#Bűnügyek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában