autós üldözés

2018.12.09. 10:00

Kóros elmeállapotban volt a 24-es úti ámokfutó

Csütörtökön tart tárgyalást az Egri Törvényszék abban a büntetőperben, amelynek terheltje V. R. Cs., a vád pedig egyebek között hivatalos személy ellen elkövetett emberölés kísérlete.

Heol

Végül autóbusszal tudták csak elállni az ámokfutó autós útját

Forrás: Police.hu

Az ügyészség a vádlottat hivatalos személy sérelmére, hivatalos eljárása alatt elkövetett emberölés bűntettének kísérletével, hivatalos személy elleni erőszak bűntettével és közúti veszélyeztetés bűntettével vádolja – olvasható az Egri Törvényszék decemberi tárgyalási jegyzékében.

A vádlott korábban pszichiátriai kezelésben részesült. 2016. október 07-én a vádlott szülei és élettársa bejelentése alapján a vádlott egerbaktai tartózkodási helyére több járőr indult. Eközben a vádlott gépkocsijával Egerbakta felől Eger felé közlekedett. Amikor a járőrök észrevették a vádlott által vezetett gépjárművet, utánamentek, és megállásra szólították fel. A vádlott a felszólítások ellenére nem állt meg, hanem nagy sebességgel továbbhaladt, és haladása során a szembejövő és szabályosan közlekedő gépjárművekben utazó személy, valamint a vádlottat követő és megállítani szándékozó rendőrök életét, testi épségét közvetlen veszélynek tette ki.

Végül autóbusszal tudták csak elállni az ámokfutó autós útját
Fotó: Police.hu

A vádlott a rendőri felszólításoknak nem tett eleget, nem lassított, nem állt meg, hanem az őt megállítani szándékozó rendőröket meg próbálta elütni. A vádlott később egy keresztben álló autóbusz hátulja előtt megállt, a gépjármű ajtaját magára zárta, és a kezében lévő 10 centiméter pengehosszúságú kést saját nyakához tartotta. A vádlott a rendőri felszólítások ellenére nem nyitotta ki a gépjármű ajtaját. Az egyik rendőr a gépjármű bal első ablakát betörte azért, hogy a vádlottat intézkedés alá vonja. Ekkor a vádlott a rendőri intézkedés megakadályozása érdekében a betört ablakon keresztül két alkalommal szúró mozdulatot tett a vele szemben intézkedni próbáló rendőrök felé.

A rendőrök a szúró mozdulat elől hátraléptek, így sérüléseket nem szenvedtek. Ezt követően az egyik rendőr az erre rendszeresített vegyi eszközzel a betört ablakon keresztül befújt a gépjárműbe, melynek hatására a vádlott a kezében lévő kést elejtette, ekkor a rendőrök kihúzták őt a gépjárműből és megbilincselték. A vádlott a cselekmény elkövetésének időpontjában kóros elmeállapotban volt, mely súlyos fokban korlátozta őt abban, hogy cselekménye következményeit felismerje, illetve, hogy e felismerésnek megfelelően cselekedjék.

Címkék#ámokfutó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában