tűzeset

2019.03.25. 20:00

Négygyerekes szihalmi családnak lett oda mindene a tűzvészben

Szihalmi család vált otthontalanná egy szombati tűzeset következtében. A Szihalom Mozgáskorlátozottainak és Barátainak Egyesülete gyűjtést szervezett a segítésükre, minden adományra szükség van.

Szabó Katalin

A gyermekszoba égett ki teljes egészében a család otthonában, mutatta Nagy Zoltán Fotó: Ládi László/Agria Tv Bt.

Tűz ütött ki egy Kossuth Lajos úti lakóházban szombaton reggel – számolt be róla honlapján a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Teljes terjedelmében égett egy szoba a csaknem ötven négyzetméteres épületben, szerencsére az eset következtében senki sem sérült meg. A mezőkövesdi hivatásos tűzoltók elfojtották a lángokat, továbbá a helyszínre érkeztek a szihalmi önkéntes tűzoltók is. A tüzet valószínűleg egy konnektorban keletkezett rövidzárlat idézte elő. Ezt még vizsgálják.

A család jelenleg azon dolgozik, hogy otthont biztosítson négy gyermekük – köztük az autista fiuk – számára. Átmenetileg az egyik nagyszülőnél laknak.

Nagy Zoltán, a családfő, a ház tulajdonosa elmondta, azon a reggelen mindenki a nappaliban tartózkodott, ő éppen munkába készülődött. A párja vette észre, hogy füst áramlik ki a legnagyobb fiuk szobájából.

– Amikor benyitottam, már nem lehetett a tűz közelébe férkőzni. Gyorsan kivittük a gyerekeket, hiszen az volt a legelső, hogy őket mentsük. Semmi nem ér annyit, mint a család. A szomszéd pont akkor tartott hazafelé, amikor meglátta, hogy baj van, azonnal a segítségünkre sietett – emlékezett vissza Zoltán.

Képes Judit, a kicsik anyja arról beszélt, hogy több helyiség is szennyeződött füsttel és korommal, az elektromos berendezéseket nem tudják használni.

– Rengeteg felajánlást, bútorokat, ruhákat is kaptunk, most adományruhákból öltöztetjük a gyerekeket. Minden jól jön, akár még a tartós élelmiszer is, hiszen kicsik a gyerekeink, így rengeteg tejre van szükségünk – fogalmazott az anyuka. Hozzáfűzte, a kisebbek nem igazán fogják fel, hogy mi történik körülöttük. A nagyfiú pedig már nem szeretne visszatérni a házba, hiszen pont az ő szobája gyulladt ki. Azt magyarázza, már nem tudna nyugodtan ott aludni.

A gyermekszoba égett ki teljes egészében a család otthonában, mutatta Nagy Zoltán Fotó: Ládi László/Agria Tv Bt.

– A szihalmi önkéntes tűzoltókhoz szombaton reggel fél hétkor érkezett a riasztás, s majdnem négy perc alatt szerkocsival értek ki a helyszínre – tudatta Kulcsár Péter Szilárd, önkéntes tűzoltó. – A tulajdonostól kérdeztük, van-e bent gázpalack, ekkor már ugyanis lángok csaptak ki az ablakon. Mindeközben a bejárati ajtóhoz mentem, ahol kifújtam egy poroltót. Ezalatt kollégáim elzárták a gázt.

Hozzátette, miután a mezőkövesdi hivatásos tűzoltóság megérkezett, két vízsugárral kezdték el oltani a tüzet, amit hamar megfékeztek.

Bognár Lajosné, a Szihalom Mozgáskorlátozottai és Barátai Egyesületének elnöke azt ismertette, hogy gyűjtést szerveztek a család megsegítésére.

– A jótékonysági akció a helyi önkormányzat támogatásával zajlik, s már Németországból is jelentkeztek segíteni. Eddig bútorok jöttek, de kedden megyünk a mosó-, mosogató- és hűtőgépért is – sorolta. Felhívta a figyelmet, hogy igény lenne ágy- és ruhaneműkre, továbbá szükség lenne készpénzre is, hiszen egy ilyen katasztrófa anyagi kárt is jelent egy család számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában